KRISTIANSAND/OSLO: — Det er nå helt essensielt at både den norske og britiske statsministeren blir involvert og spør, på vegne av sine nasjoner, om at disse unge mennene blir spart. Jeg ber den britiske statsministeren om å be Hans Eksellense President Kabila om full benådning for min sønn, skriver Kari Hilde French i brevet.

Det er den britiske menneskerettighetsorganisasjonen Reprieve som skriver om brevet på sine hjemmesider onsdag, melder VG.

Vegårsheimannen Tjostolv Moland og Joshua French ble i mai for snart tre år siden pågrepet og arrestert mistenkt for drap på sin sjåfør. I tre rettsinstanser ble mennene dømt til døden for drap, drapsforsøk, kriminell forening og spionasje på vegne av Norge.

Mennene nektet for å ha drept sjåføren og hevdet banditter stod bak drapet.

For å få fortgang i prosessen med soningsoverføring til Norge, valgte de å ikke anke den siste dommen fra juni 2010. I desember ble de overflyttet fra Kisangani til et fengsel i hovedstaden Kinshasa.

Brevet som er sendt til David Cameron er også forfattet i samarbeid med de drapsdømtes forsvarer Morten Furuholmen.

Joshua French har både norsk og britisk statsborgerskap og har derfor fått bistand av både norske og britiske myndigheter under fengselsoppholdet i Kongo.Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sa for to uker siden at norske myndigheter jobber aktivt for å finne en løsning for de drapsdømte mennene.