KNASK: Begge lags spillere skal ha noe å tygge på før kamp. Foto: Kristin Ellefsen
EKSPERT: Sandra erfarer at fem skjeer kaffe gir best resultat. Foto: Kristin Ellefsen
OPPVARMING: Willy setter ut minimål, nøyaktig 16 meter utenfor 16-meteren. Foto: Kristin Ellefsen
GRATIS: Både Willy og Sandra har kontraktfestet rett på en halv liter Cola Zero til hver hjemmekamp. Foto: Kristin Ellefsen

VENNESLA: Maken til avtaler er neppe underskrevet noe annet sted i fotball-Norge. Det tror i alle fall ikke styreleder Nils Sverre Ingebretsen og hovedtrener Steinar Skeie. Og de kjenner mange. I kontrakten er det inkludert både penger og Cola Zero.

Avtalene gjelder for henholdsvis tre år (Willy) og to år (Sandra) og skal reforhandles ved opp— eller nedrykk.

KLUBB I HJERTER: Willy Jensen og Sandra Aasheim vil aldri forlate Vindbjart. Foto: Kristin Ellefsen

— Kontraktene bør forlenges så lenge vi lever, mener Willy (38), som møtte Sandra på ganga like etter at han flyttet inn i Døblebakken for drøyt fire år siden og straks spurte om de skulle være kjærester.Siden ble de ringforlovet og altså nøkkelspillere i Vindbjart. Ikke på banen, men i en god del rundt.

Oppgaver

Da laget i deres hjerter møtte Jerv i cupen sist onsdag, hadde Sandra bistått Eva Skeie med vaffeljernet og kokt kaffe til åtte digre kanner. Willy hadde gjort klar banen til oppvarming, lagt draktene på spillernes plasser i garderoben, og sammen med kjæresten båret frukt og drikke til lagenes spillermøter før kampen.

Og ikke nok med det.

Som hjelpetrener deltar Willy på Vindbjarts peptalk. Onsdag sa han til dem at de skulle vinne 4-1. Men spillerne hørte ikke etter og tapte 3-4. Før de kom så langt, satt han ringside med medisinkofferten innen rekkevidde. For den er det Willy som løper ut med, om en hjemmespiller skades, som trener Steinars trofaste assistent. Den aller ferskeste oppgaven er at hjelpetrener Willy også organiserer innbytter når en blåkledt spiller får vondt eller ikke helt har dagen.

Surt og søtt

Etterpå samler han inn de sure draktene, hiver dem i vaskemaskinen, skrur på, finner Sandra og går hjem.

Men Willy røper ingen sure miner etter tap.

Ikke Sandra heller.

For mye er viktigere enn et fotballresultat.

For eksempel tilhørighet, pluss litt bonus.

Som takk for plikttroskap, får både Willy og Sandra en halv liter Cola Zero til hver hjemmekamp og en ny Vindbjart-dress etter sesongslutt.

Litt penger vanker det også. Han får 2000 kroner i året. Hun får 1000. De har jo signert proffkontrakter.

- Pliktoppfyllende til tusen

— Willy og Sandra er en berikelse for Vindbjart.

Det sier klubbens hovedtrener, Steinar Skeie.

— Mer trofaste medarbeidere skal du lete lenge etter. De er humørspredere, miljøfaktorer og pliktoppfyllende til tusen. Willy har jo vært en del av Vindbjart i hele sitt liv. Nå er også forloveden kommet med. Dette er gode avtaler for alle parter, poengterer treneren.

Når Willy ikke svetter for Vindbjart, gjør han det for sin andre arbeidsgiver, MX-Sport i Vennesla. Eller som gitarist i Vennesla Pizza Rock & Roll Band. Sandra har sin hovedjobb i vedgruppa på Lomtjønn.