BIRKENES: En mannlig syklist på treningstur måtte hentes av luftambulansen etter en ulykke sør for Engesland i Birkenes lørdag.

Mannen skal ha kollidert med en fugl, og ble etter det Fædrelandsvennen får opplyst funnet bevisstløs i veibanen av en motorsyklist som kom til stedet like etter.

Ifølge informasjonen politiet har fått om hendelsen, kolliderte syklisten med en storfugl.

— Han skal ha krasjet med ei røy, og ble hjulpet av forbipasserende, opplyser operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Kom til bevissthet

Både luftambulansen og ambulanse fra Evje ble tilkalt. Mannen skal ha vært ved bevissthet da han ble brakt avgårde i luftambulansen.

- Han kom til bevissthet mens motorsyklisten prøvde å få kontakt med ham. Syklisten lå midt i veien, og hadde sykkelen over seg siden sykkelskoene hang fast i pedalene, forteller Teresa Hageland til Fædrelandsvennen.

Hun satt i den tredje bilen som kom til ulykkesstedet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mannen lå bevisstløs i veibanen da andre personer kom til stedet. Foto: Teresa Hageland

— Mannen hadde flaks i uflaksen siden han ble liggende i veien. Hvis han hadde kjørt ut i grøfta, hadde ingen sett ham, sier Hageland.

- Lå fjær og dun på stedet

Ulykken skjedde mellom avkjørslene til Løland og Brekka, i en slak bakke. Fylkesvei 405 ble sperret mens redningsarbeidet pågikk.

- Syklisten husket ingenting, ifølge de som snakket med ham. Men det lå mye fjær og dun på stedet. Fuglen var imidlertid ikke å spore. Det må ha vært en kraftig krasj. Han kom fra en lang nedoverbakke i retning Vatnestrøm, og må ha hatt høy fart, forteller Hageland.

Hvor alvorlig skadet mannen ble, er foreløpig uklart. Verken AMK eller Sørlandet sykehus i Kristiansand kan opplyse noe om hendelsen, som skal ha skjedd i 13-tiden lørdag.

Politiet ble ikke varslet før sent lørdag kveld, og har også lite informasjon.

— Syklisten ringte oss da han hadde kommet til seg selv lørdag kveld. Men det er en del ting som er uklare rundt hendelsen. Jeg har ikke noe mer informasjon om det som skjedde, annet enn at han hadde hatt et uhell på sykkel og krasjet med ei røy, forteller operasjonsleder Lauvnes.