KRISTIANSAND: 21-åringen har forklart at hun ble rasende da hun oppdaget nakenbildet 19-åringen hadde sendt til kjæresten. Hun forsøkte gjentatte ganger å komme i kontakt med 19-åringen, som ikke svarte på oppringinger eller meldinger.

Til slutt endte det opp med at 21-åringen tok med seg en venninne og oppsøkte et solstudio i Vennesla. Der befant 19-åringen seg sammen med to venner, en gutt og en jente.

Den oppbrakte kvinnen fra Vennesla ventet til soltimen til 19-åringen skulle ta slutt. Da hun kom ut ble 19-åringen overfalt og utsatt for legemskrenkelse i selve båsen.

Venninnen frifunnet

I etterkant ble 21-åringen og venninnen tiltalt for legemskrenkelse. Under rettssaken frafalt aktor tiltalen mot venninnen — som dermed ble frikjent. 21-åringen ble derimot dømt til betinget fengsel i 18 dager for legemsfornærmelse. Kvinnen slipper å sone straffen dersom hun ikke begår nye lovbrudd i løpet av den to år lange prøvetiden.

I tillegg må 21-åringen betale en bot på 5000 kroner. 19-åringen som ble angrepet ble tilkjent 7000 kroner i oppreisningserstatning.

Sjalu

For Kristiansand tingrett, som bestod av tingsrettsdommer Thom Arne Hellerslia, Øystein Heldal og Inge Lise Løining Skaar, har saken inneholdt mange vurderinger av troverdighet.

Den tiltalte 21-åringen hevdet at 19-åringen har anmeldt henne på grunn av sjalusi. Denne teorien har ikke retten festet lit til. 21-åringen mente også at anmeldelsen var et resultat av at 19-åringen var redd for at nakenbildet av henne ble publisert på 21-åringens blogg. Dette har retten også sett bort fra.

Ikke berettiget harme

I forbindelse med straffeutmålingen har retten lagt vekt på at tiltalte følelsesmessig var oppbrakt og sint etter å ha oppdaget bildet og at dette har hatt vesentlig betydning for de som skjedde i solstudioet. Retten kom imidlertid frem til at handlingen ikke kan passere uten straff som en "berettiget harme".

"Retten finner at det er grunn til å markere at konflikter som dette ikke skal løses på den måten som er skjedd i denne saken", heter det blant annet i dommen.