Ny vegg: Leder av idrettslaget, Jan Rob, kunne også fortelle at de har investert i en gave tilbake til spillerne, en flyttbar ballvegg. En nyhet som noen av de yngste tok i mot med store øyne. Foto: Jan-Erik Stiland
Delte ut: Tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal delte ut Fair Play prisen for 2011 til representanter fra Kvinesdal IL. Fra venstre: Omdal, Martin Hunsbedt, leder av Kvinesdal IL Jan Rob og Rawiwan Nissanpram. Foto: Jan-Erik Stiland
Gaver: Idrettslaget ga også selv bort gaver, til den kjente evangelisten Rune Edvardsen som lovet at draktene ville bli godt tatt i mot hos afrikanske lag. Foto: Jan-Erik Stiland

KVINESDAL: - Hva er egentlig fair play, undret tidligere fotballpresident og fotballforbundets utsendte, Per Ravn Omdal, da han i kveld var til stede for å ære klubbens nøysomme arbeid om oppførsel på og utenfor banen.

Fotballnestoren fulgte opp med å komme med svaret selv.

— Det er egentlig bare ålreite måter å fungere sammen på. På et lag, i en klubb og i et samfunn. Det er bare å se dere rundt her i kveld hvis dere lurer på betydningen av et godt idrettslag, fortsatte Omdal.

Han koste seg tydelig sammen med grasrota i norsk fotball, en del av fotballen den tidligere fotballpresidenten ikke kunne få skrytt nok av.

— Mine beste venner i dag, er de samme som jeg spilte på lag med da jeg var på deres alder. Ta vare på det positive fellesskapet, oppmuntret Ravn Omdal.

Leder av idrettlaget, Jan Rob, takket alle frivillige, trenere, foreldre og spillere for prisen. Samtidig som han minnet dem alle på at det er nå jobben virkelig begynner.

— Denne prisen forplikter. Det er nå vi må vise hva vi står for, sa Rob og minnet om klubbens tre T-er: Trivsel, trygghet og tilhørighet.

Det var flere momenter som ble nevnt i tildelingen av Fair Play-prisen, ikke minst idrettslagets måte å jobbe målrettet med forpliktende avtaler med spillere og trenere. Samt å bruke mye tid på foreldrevettreglene blant ivrige foresatte.

I løpet av kvelden fikk også evangelist Rune Edvardsen med seg flerfoldige tidligere Kvinesdaldrakter til forskjellige afrikanske lag han har kontakt med i sitt misjonsarbeid.

Øystein Øysæd ble også hedret for en enorm innsats i idrettlaget i flere tiår, denne gang med Kongens fortjenstmedalje.