KRISTIANSAND: Samferdselsministeren mener at Vest-Agder ikke har oppfylt kravene for å få utbetalt belønningsmidler.

— Begrunnelsen står klart i det brevet som vi sendte til Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune i dag. De har ikke gjort de nødvendige vedtakene om å innføre restriktive tiltak for å senke biltrafikken. De anførte selv rushtidsavgift og restriktive tiltak som alternativer i avtalen med departementet, sier Kleppa.

- Gå inn i avtalen

Samferdselsministeren mener at politikerne i Kristiansand nå tolker seg vekk fra den avtalen som ble inngått om belønningsmidler.

— Nå må de gå inn i avtalen og sørge for at den fylles opp, sier hun.

- Tor Utsogn i Kristiansand Frp kaller avtalen ullen og tvetydig? Hva sier du til det?

— Brevet som vi nå har sendt er veldig tydelig, og det er også avtalen, svarer Kleppa.Hun opplyser at departementet tidligere har vært i møte med Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune.

— Der diskuterte vi denne avtalen, og jeg er ikke overrasket over at vi måtte sende dette brevet. Jeg har vært klar over at politikerne i Kristiansand prøver å tolke seg vekk fra avtalen, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

60 millioner på vent

Departementet mener at Kristiansand kommune og fylkeskommunen ikke har gjort nok, og velger derfor å sette de 60 belønningsmillionene for 2012 på vent.

— Vi har gitt dem en frist til 1. juni på å ta en runde i bystyret og i fylkeskommunen til å gjøre rede for hvordan de eventuelt vil oppfylle sin del av avtalen, sier Magnhild Meltveit Kleppa som ikke vil utbetale en krone før samarbeidspartnerne i avtalen har blitt enige om hva som nå skal gjøres.

— Nå må Kristiansand gå inn i brevet sammen med fylkeskommunen og selv finne ut hva de skal gjøre, sier Kleppa.

- Ordfører Arvid Grundekjøn føler seg presset til å innføre rushtidsavgift og andre restriktive tiltak. Er det her snakk om en detaljstyring?

— Nei. Kristiansand har selv varslet rushtidsavgift og andre restriktive tiltak som alternativer. Her er det den politiske ledelsen i Kristiansand som har lagt grunnlaget for avtalen, og det er vår plikt å følge den opp, sier Magnhild Meltveit Kleppa.