KRISTIANSAND: — Dette er en gave han ikke visste at han ønsket seg. Det kommer rett fra hjertet, og er et minne, sier Elisabeth Tønnessen Vik. Barne- og ungdomsarbeideren har ansvaret for trosopplæringen i domkirken. Og denne gaven er laget som et ledd i denne opplæringen, av barn fra fem år opp til konfirmasjonsalder.

Bibelfortelling

— Vi fikk hver vår bibelfortelling som vi først skulle tegne på en skinnbit. Så gravde vi det ut med kniv, sier Synne Elisabeth Stray. Hun synes det var enkelt å tegne historien fra da Jesus ble født. Når alle bitene var ferdige ble de satt i riktig rekkefølge og limt på en plate. Til slutt ble det trykket hos en profesjonell kunstner.

Ikke lenger overraskelse

— Det er koselig. Barn lager ting på en annen måte enn voksne. De er frie, sier Tone Kjønniksen, kunstner på Odderøya. Bildet er trykket opp seks eksemplarer. Maks 30 skal produseres, og selges. Biskopens eksemplar blir overrakt under avskjedsgudstjenesten i kirka 1. pinsedag. Selv vet ikke Skjevesland om bildet, før nå.

— Overraskelsesmomentet går ut. Men vi får blest om gudstjenesten og det at han går av, sier Elisabeth Tønnessen Vik. Det er kirkesjefen som finansierer bildet.

— Jeg synes det var en kreativ og flott idé. Det var spennende at barna skulle lage bildet. Og det er blitt så flott, sier kirkesjef Knut Harald Sæth.