KRISTIANSAND: Byutviklingsstyret vedtok torsdag å utsette den betente saken i Vågsbygd, for å se om eiendommen Voie 17 kan være en bedre løsning.

Trygge Barnehager, Norges største private barnehagekjede, vil anlegge Sørlandets første idrettsbarnehage i Vågsbygd. Den skal romme 12 avdelinger og totalt 200 barn.

Støtter planene

Kommuneadministrasjonen støtter planene, fordi det sikrer oppgradering av den forfalne idrettsplassen samtidig som barnehagen erstatter flere midlertidige barnehager.

— Det bør være en enkel sak å få oppgradert idrettsplassen ved dugnad, mente Mette Gundersen, gruppeleder for Ap, som utdyper følgende overfor fvn.no:

— Om vi kan oppgradere idrettsplassen, samtidig som vi får en flott barnehage på Voie 17, vil det være det optimale. Det vil være supert for barna å være der ute.

Kjøpte eiendommen

Kommunen sikret seg i 2009, med økonomisk bistand fra Staten, prakteiendommen Voie 17 med hundre meter strandlinje. Prisen var 12 millioner kroner. Allerede da var barnehage nevnt som en mulighet, i tillegg til friområde mot sjøen.

Protestene mot idrettsbarnehagen har haglet, ettersom den vil legge beslag på deler av dagens anlegg, blant annet 400-metersbanen.

Byutviklingsstyret ønsker dessuten å utsette saken for å gi kulturstyret, som er kommunens idrettsstyre, mulighet for å uttale seg. Bare to av de ni representantene, Frp og en av Høyres to medlemmer, mente det var unødvendig å se på alternativer til idrettsplassen.

Høyre for

Frp og et overveldende flertall i Høyre er for idrettsbarnehagen, i KrF er gruppa delt.

— Ut fra de signalene vi nå får inn, vil vi ta stilling til hva som skal skje på idrettsplassen, sier byutviklingsstyreleder Grete Kvelland Skaara (KrF) til fvn.no.

Den opprinnelige planen var å åpne idrettsbarnehage allerede til høsten. Nå er datoen utsatt, trolig til neste år, siden det ikke bare har vært å hoppe hekk over motstanderne.

Trygge Barnehager planlegger blant annet å bekoste kunstgressbane, tartandekke på det som er igjen av løpebanene, lengdegrop og kastefelt for kulestøt på den gamle idrettsplassen.