KRISTIANSAND: Dale sto bak en større satsing i 2011 da Agderforskning ansatte åtte nye forskere. Det endte opp med et underskudd på rundt 2,5 millioner kroner. Nå velger Dale å gå av, og håper en ny leder kan ta grep internt, og sørge for en stabil økonomi i selskapet.

— For å få dette til kreves det en 100 prosent tilstedeværelse i tiden framover, det vil ikke jeg kunne klare. Som kjent har jeg hatt en arbeidssituasjon der jeg annen hver uke har jobbet fra Oslo, mens den andre uka har jeg vært på Sørlandet, sier Dale.

Slutter: Insituttsjef Anne Lene Dale slutter i Agderforskning. Foto: Torstein Øen

— Agderforskning har hatt en relativt stor utskifting av ledere. Hva kommer det av?- Det er en krevende jobb. Vi er i en situasjon der vi hele tiden mister folk, at vi hele tiden må begynne på nytt.

- Hva kommer det av?

— Hovedårsaken er at det generelt er vanskelig å holde forskere innenfor instituttsektoren. Så fort det åpner seg en akademisk karriere ved høyskoler eller universiteter forvinner dyktige medarbeidere. Dermed blir det liten stabilitet og en evig prosess med å rekruttere inn nye fagfolk.

- Hva skal du gjøre i tiden framover?

— Jeg vil jobbe på Agderforskning i tiden framover med en del prosesser jeg har vært involvert i. Det gjelder Sørlandsutvalget, arbeidet med likestilling og oppfølging av regional monitor, for å nevne noe. Jeg ser fram til en litt roligere hverdag og gleder med til å avslutte lederbiten på en god måte, sier Dale som ikke legger skjul på at hun er på jakt etter en ny arbeidssituasjon i Oslo.

Styret har inntil videre konstituert økonomisjef på Agderforskning Kenneth Hansen som administrerende direktør, opplyser styret i en pressemelding.

Styreleder Solveig Løhaugen sier at de ønsker Dale lykke til framover.

— Vi forstår at pendlertilværelsen var krevende, sier Løhaugen, som svarer ja på vårt spørsmål om Dale sa opp selv.

— Vi har konstituert økonomisjef Kenneth Hansen i lederstillingen og vil på et styremøte tidlig i mai ta stilling til hva vi skal gjøre videre, avslutter Løhaugen.