VENNESLA: Tirsdag anmeldte Birkenes kommune innbrudd i et ungdomshus. Tyven skal ha brutt seg inn i bygget ved å knuse et vindu. Ifølge politiet er det stjålet høyttalere tilhørende et musikkanlegg samt diverse andre mindre verdier. Mannen skal blant annet ha forsynt seg med godterier.

— Etterforskningen ledet politiet i retning av den 23 år gamle mannen som ble pågrepet i sin egen bolig i formiddag. Vi fikk opplysninger fra ulike steder som gjorde at vi kunne legge to og to sammen, og dermed gå til pågripelse, forteller lensmann John Tomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

Tatt med snitter

I boligen ble det funnet mindre mengder hasj. Mannen stiller seg uforstående til siktelsen.

For bare to uker siden ble venndølen pågrepet i Vennesla sentrum mistenkt for innbrudd på spisestedet Nabostua i Øvrebø. Fra stedet ble det stjålet 50 smørbrød, sjokomelk og brus.

Politiet fattet mistanke til mannen da de så uspiste og mugne smørbrød gjennom vinduet i 23-åringens bolig.

23-åringen var også på meldeplikt da han begikk innbruddet i Øvrebø. Men til tross for dette straffbare forholdet, ble han ikke varetektsfengslet, men fikk krav om og fortsatt melde seg hos politiet.

Ber om varetekt

— Nå ønsker vi at retten varetektsfengsler ham med begrunnelse i fare for gjentakelse. Det er forsøkt med meldeplikt, men dette viser seg ikke å være nok. Dessuten kan det være fare for bevisforspillelse ettersom ikke alle stjålne gjenstander er kommet til rette, sier Homme.

Mannen vil bli satt i sentralarresten i Kristiansand i løpet av onsdag kveld. Torsdag skal en politijurist ta stilling til om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.

Fra før av har mannen en rekke straffbare forhold på samvittigheten som ennå ikke er gjort opp i rettssystemet.

— Han har et stort kompleks av saker som i hovedsak dreier seg om tyveri, bedrageri og andre straffesaker.