VENNESLA: Etter at God Driv-sjefen presenterte kommunestyret planene 2. mai, har flere i bygda ment noe om betydningen av et kjøpesenter i Vennesla og på Hunsøya. Det gamle fabrikkområdet inngår i sentrumsplanen.

— Jeg har snakket med veldig mange som mener det må skje noe, og som mener det trengs et kjøpesenter i Vennesla. Jo flere butikker, desto bedre, mener Tore Gustav Drivenes.

Han ønsker et handelssenter som Amfi i Vågsbygd. Det er på 15.000 og huser 45 butikker.

Noen mener det ikke er plass til et kjøpesenter i Vennesla som allerede opplever stor handelslekkasje til Sørlandsparken. Noen mener bygda er for liten, og at dagens gågate vil ligge brakk om Drivenes får det som han vil.

BRA FOR BYGDA: Tore Gustav Drivenes (t.v.) mener Vennesla ikke er for liten for et kjøpesenter. Han viser til at mange i nordre Kristiansand trekker til bygda for å handle. Her i samtale med ordfører Torhild Bransdal og rådmann Svein Skisland under et kommunestyremøte. Foto: Frode Lindblom

Men ikke alle er skeptiske, og har uttrykt at et senter er akkurat hva kommunen trenger for å stoppe handelslekkasjen.

Selv er ikke Tore Gustav Drivenes i tvil.

— Det er absolutt plass til et kjøpesenter i Vennesla. Et senter må ha god parkeringskapasitet og plass til både små og store butikker. Derfor passer Hunsøya veldig bra til dette formålet. Jeg mener Vennesla trenger dette, for det er sunt med noe nytt. Vennesla kommune har også sagt at Hunsøya blir en naturlig utvidelse av dagens sentrum, sier Drivenes.

Eiendomsutvikleren sier kjøpesenterplanen ikke blir noe sololøp, og understreker at sentrum, fra Trekanten og ned til Hunsøya, må ses under ett.

— Jeg bruker ofte Amfi Vågsbygd som eksempel. Senteret er i ekstrem konkurranse med Sørlandssenteret og Kvadraturen, men har fått det til. Det må være nok butikker og riktige butikker. I Vennesla må vi se hvordan vi best kan utfylle hverandre. Det må være en tett dialog mellom alle parter, mener Drivenes.

— Hvilke butikker vil du ha til et "Amfi Hunsøya"?

— Biltema er én ting. En lignende butikk finnes ikke i Vennesla i dag. Og spør du folk, vil sikkert 9 av 10 ha Biltema. En butikk som Plantasjen er et eksempel på en annen butikk som ville passet inn på Hunsøya. I tillegg trenger vi en rekke gode kjedebutikker som ikke finnes i dag, og som kan utfylle nisjebutikkene i sentrum.