MANDAL: — Even Tronstad Sagebakken må skjønne når han opptrer på vegne av sitt parti og når han er varaordfører på vegne av Mandal kommune, sier Ekeland.

Han reagerer sterkt etter at Sagebakken gikk ut i Lindesnes Avis i helga og sa at Arbeiderpartiet vil samarbeide med bystyrets flertall for få en mer samlet front for å sikre en bedre økonomi i kommunen.

OPPGITT: SVs Morten Ekeland mener varaordfører Even Tronstad Sagebakken opptrer uryddig i forhold til et samarbeid med flertallet i bystyret. Foto: Jarle R. Martinsen

Ekeland mener at det burde vært gruppeleder Åse Lill Kimestad som skulle kommet med et slikt utspill.

Utvidet ansvar

— En varaordfører har et utvidet ansvar ut over sitt eget parti. Han er ordførerens nærmeste politiske medarbeider, og må derfor opptre mer ryddig enn dette, sier Ekeland.

Han sier at det er helt greit og riktig at Arbeiderpartiet jobber for et bedre samarbeidsklima i bystyret.— Men det skal ikke skje via varaordføreren, mener Ekeland.

Legger seg flat

Sagebakken legger seg flat for kritikken og er enig med Ekeland.

— Han har selvsagt rett. Uttalelsen til avisen kom fra meg fordi Kimestad var bortreist. Vi hadde blitt enige om at jeg skulle uttale meg. Ideelt sett skulle det vært gruppelederen som skulle kommentere saken, sier Sagebakken.

Han sier at han burde fått avisen til å presisere i saken at han uttalte seg på vegne av gruppelederen, ikke som varaordfører slik man kan få inntrykk av.