VENNESLA: Ole Per Strædet for lov å utvide to boligtomter på Solknipen 4 med henholdsvis 180 og 380 kvadratmeter.

Agderbygg har fått endret byggeplanen for Skådane. Antall leiligheter er redusert fra 21 til 18, og det skal bygges i to, ikke tre etasjer.

Per Otto Ingebretsen AS kan bygge tomannsbolig på en 710 kvadratmeter stor tomt som er fradelt i i Granlivegen. Naboene Wenche Skuterud og Geir Hagen klaget, men politikerne gir tillatelse likevel.

Vennesla kommune skal omregulere to mål boligtomt i Eikebakken til balløkke. Politikerne mener det er viktig å sikre friareal her.

Vennesla Sportsfiskeforening får dispensasjon til å sette ut to flytebrygger på to ganger tjue meter ved Moseidstranda. Bryggene skal brukes til trening og konkurranse og settes ut i sommerhalvåret, først nå i forbindelse med NM i sportsfiske i slutten av mai.

Tor Søren Drivenes får ny treårsfrist til å omgjøre et større areal på Drivenesheia til dyrket mark. Område fremstår som et grustak og område for masseuttak. Området skulle opprinnelig vært ferdig for flere år siden. Den nye fristen gis som en siste mulighet til å ordne opp, heter det i sakspapirene.

Bjørn E. Godtfredsen får lov å fradele ei tomt på 3,2 mål med ei lita hytte på, samt en teig med to båthus, fra sin nesten 500 dekar store eiendom på Kile, nærmere bestemt Langevikøya. Ap stemte mot. Deres representanter frykter en utvikling hvor de verdifulle delene av nedlagte landbrukseiendommer deles fra.

Jon Dale får lov å fradele ei boligtomt på 1,6 dekar på Dynestøl. Det er Sigbjørn Frustøl som skal bygge hus.

Kristian Fjellestad får lov å fradele og selge 46 dekar dyrket mark av sin eiendom på 306 dekar. Marka skal selges til Vidar Løvda l på Tjomsås. Marka har vært leid bort i over 40 år.

Oddbjørn Stølen på Honnemyr får tillatelse til å utvide med et påbygg på 65 kvadratmeter i to etasjer. Bygget skal gi plass til loftstue, bad og fire nye soverom.

Anders Storhei (grunneier) og Bjørner Ellingsberg (utbygger) vil bygge 25 boliger på et 40 dekar stort landbruksområde på Eikeland. Kommunen ber dem vente med å fremme noen plan til neste rullering av kommuneplanen om tre år.

Smiheia boligfelt trenger to, tre nye fartsdumper, har politikerne bestemt.

Stian Lunden i Markvegen får lov å rive garasjen sin på 20 kvadratmeter.

Dag Preben Skårdal kan bygge enebolig med ekstra boenhet og garasje i Storevollhei. Men tiltaket kan ikke settes i gang før Skårdal har sikret en fjellskrent i området.

Tore Lindekleiv er snart ferdig med å bygge en tomannsbolig i Veråsveien. Nå har han også fått lov å sette opp en tilsvarende tomannsbolig på en sidetomt.

May-Liz og Lars Arne Tveit har kjøpt huset til Børry Baardsen i Granliveien. Nå har de fått lov å utvide med 87 kvadratmeter over to plan. Huset skal totalfornyes.

Avfall Sør skal bygge en ny lagerhall for farlig avfall på 300 kvadratmeter på Støleheia. Selskapet skal også bygge en hall på 70 kvadrat. Den skal brukes som bruktlager.

Egil Larsen i Tvidøblane får lov å bygge hagestue på 16 kvadratmeter.

Øyvind Berntsen i Bakhei får lov å bygge carport på 24 kvadratmeter i tilknytning til huset.

Leif Rune Byberg kan bygge hus på 367 kvadratmeter, pluss leilighet på 40 kvadrat, i Furuvegen på Nedre Solknipen.

Tor Gunvald Kjellemo har fått delt en eiendom i Wergelandsvegen på Moseidmoen. Et anneks og en garasje rives, slik at det blir plass til to hus på eiendommen.

Frikirken har fått godkjent sin store utbyggingsplan. Det dreier seg om en utbygging av kirken i Graslia til nesten 20 millioner kroner.

Børge Litleskaret i Granlivegen får lov å reise en redskapsbod på 2,5 ganger 8,7 meter.

Trond Engedal får lov å bygge enebolig med utleiedel og integrert dobbelgarasje i Grevlingvegen. Byggmester Erling Eliassen står for utbyggingen.

Rune Omestad kan sette opp frittliggende garasje på 21 kvadratmeter i Smiheia 76. Knut Arne Norbeck på Kvarstein kan frittliggende garasje på 45 kvadratmeter.

Alle disse sakene var til behandling i bygg— og miljøutvalget 16. mai