KRISTIANSAND: Natt til onsdag 26. september i fjor ble en sivil politibil oppmerksom på en sort Mercedes. Den ene polititjenestemannen var kjent med at bileieren ikke hadde førerkort, og patruljen ønsket å stanse bilen.

Politibilen innhentet Mercedesen i Oddernestunellen, men da stakk 25-åringen av. På dette tidspunktet hadde politiet satt på både sirener og blålys.

Ved avkjøringen til Hånes foretok 25-åringen en forbikjøring og la seg tett foran politibilen, slik at Mercedesen smalt inn i forskjermen på politibilen. Hastigheten i en 50-sone målt til over 100 kilometer i timen. Politiet avsluttet deretter forfølgelsen.

I retten benektet 25-åringen at han hadde vært sjåfør i Mercedesen den aktuelle kvelden. Kristiansand tingrett, som har behandlet saken mot 25-åringen, fant imidlertid ut fra det samlede bevisbildet det uomtvistet at det var 25-åringen som var sjåfør, og stakk fra politiet.

I januar i år gjentok historien seg. Da forsøkte 25-åringen å unnslippe en politipatrulje som kjørte utrykning på Birkedalsveien i Søgne.

11 ganger tidligere er 25-åringen domfelt for kjøring uten førerkort. Dommen fra Kristiansand tingrett omfatter fire nye tilfeller av kjøring uten førerkort.

Dommerfullmektig Bernt Olav Bryge og hans meddommere, Mary Bojescul Johannesen og Trygve Helleren, fant at ubetinget fengsel i 70 dager var passende straff.

Aktor i saken var politifullmektig Tove Haugland og forsvarer, advokat Jarle Rudi.