KRISTIANSAND: — Høyre og Frp har ennå ikke avklart den økonomiske politikken. Skal de gamble med fremtidens penger og oljefondet? En ting er viktigere enn alt. Orden i økonomien. Det gir trygge arbeidsplasser og ei lønn å leve av, sa Raymond Johansen da han talte til cirka 150 partifolk og 50 spisegjester på uterestaurantene.

Dermed er Aps gigantiske valgmaskin satt i bevegelse på Sørlandet. De neste ukene skal Ap banke på 500.000 dører, dele ut én million roser og snakke med én million velgere, i tillegg til stands, medieopptredener og aktivitet på sosiale mediekanaler. Bare på Sørlandet er flere hundre frivillige klare til innsats.

To på tinget

— Vi skal vinne valget på Sørlandet og i Norge. I Vest-Agder skal både Kari Henriksen og Odd Omland få plass på Stortinget. Det blir hardt, men vi skal greie det. 63 prosent av velgerne sier valgkampen betyr noe for partivalget. En tredel av velgerne bestemmer seg de siste to ukene, sier Johansen til Fædrelandsvennen, og sier valget på Sørlandet handler om det samme som andre steder.

DRAHJELP: Kari Henriksen er Vest-Agder Aps førstekandidat. Fredag fikk hun Yngve Hågensens og Raymond Johansens drahjelp nder valgkampåpningen i Kristiansand. Foto: Tore André Baardsen

— Det går veldig bra på Sørlandet. Dere har flinke gründere, dyktige ansatte, et fremtidsrettet næringsliv. Dere får det til. Dere har noe av landets laveste arbeidsledighet. Sørlandet er viktig for Norge. Men betingelsen for å videreutvikle, er orden i norsk økonomi. Vi har hatt olje lenge, også da vi hadde massearbeidsledighet og høy rente. Hvem som styrer, betyr noe, sa partisekretær Johansen.Fellesskolen og fortsatt ikke-privat helsetilbud er de to andre hovedsakene.

— Når to båter legger fra kai med ulik kurs, merker man ikke så mye med en gang. Men etter hvert ser man at båtene havner to helt ulike steder. Det handler dette valget om. Fellesskolen og det offentlige helsevesenet er unike kvaliteter med Norge. Fellesskapets midler skal ikke brukes på å gjøre noen få rike på folks sykdom, sa Johansen

Stolt av vei

— Han nevnte ikke vei som en valgkampsak på Sørlandet, fylkesleder i Vest-Agder Ap, Linda Verdal?

— Men det er fordi vi har fått gjennomslag for alt i regjeringens Nasjonale Transportplan. Gravemaskinene kan begynne på ny E 39 Søgne-Vigeland i 2018, planleggingen er i gang. Vi fikk også til en merknad i Stortinget som sier at planene mellom Søgne og Kristiansand må forseres. Vi leverer. Høyre sier E 39 kommer, men de hadde den ikke med i sitt forslag til NTP. Så med dem vet vi ikke hva vi får, sier hun.

Verdal har tro på at dårligere målinger kan snus til valgseier og fire nye år. Nå skal det hamres inn at Arbeiderpartiet står for en trygghet de andre partiene ikke kan vise til.

— Vi har store utfordringer i skole og helsevesen. Men vi vil bygge videre på det som har gjort Norge til verdens beste land. Vi vil ikke eksperimentere. Og vi vil bruke pengene på fellesskap. Tre ganger nei til årets dyreste valgløfte: Høyre vil gi 25 milliarder, Frp 50, i skattelette. De pengene trenger vi på fellesskapet, sa Raymond Johansen.

På valgkampåpningen var størrelser som Erlend Ropstad og Aleandro Fuentes leid inn som musikalsk garnityr.