KRISTIANSAND: Da kommunens kontrollører dukket opp på Amigos fredag 8. mars i år, så de en person med to halvlitersglass med pils foran seg.

Ifølge kontrollrapporten var han åpenbart beruset, men den ansvarlige på restauranten gjorde ikke noe for å utvise gjesten.

Nå har kommunens kontrollutvalg for salgs— og skjenkebevillinger bestemt at skjenkebevillingen blir inndratt i perioden 20. mai - 2. juni i år.

Ukjent

Eier av Restaurant Amigos, Toril Margaret Huseby, sier at hun ikke kjente til at restauranten var fratatt bevillingen.

— Dette var helt nytt for meg. Jeg må få undersøkt dette, sa Huseby til Fædrelandsvennen tirsdag ettermiddag.

Senere på kvelden hadde hun heller ikke flere opplysninger.

Ifølge avgjørelsen fra kontrollutvalget kan restauranten klage på inndragelsen av skjenkebevillingen. Da vil saken gå til formannskapet og eventuelt videre til fylkesmannen.

— Vi har gjort et vedtak som kan påklages. Gjør de det, kan vi gi utsettelse på inndragelsen. Det var det som skjedde med Frk. Larsen. Der ble skjenkebevillingen inndratt først i romjula fordi saksbehandlingen hadde tatt så lang tid, sier Kim Henrik Gronert, avdelingsleder ved kontor for skjenkesaker i Kristiansand kommune.

Fire uker

I tillegg til Restaurant Amigos, har kommunen også gående en sak med Lundskråga som de ser enda mer alvorlig på.

De risikerer å miste bevillingen for fire uker etter å ha skjenket øl til tre 17-åringer. Ifølge en rapport fra politiet, var den ene i tillegg overstadig beruset.Kommunen kunne ha fratatt de bevillingen umiddelbart, men valgte å kjøre en normal saksbehandling.

— Vi har valgt å si at vi vil ha innspill fra dem før vi fatter et vedtak. Vedtaket kommer i løpet av en til to uker, sier Gronert.

I faresonen

Kommunens skjenkepolitikk baserer seg på et regelverk der skjenkestedene får prikker avhengig av hvor alvorlig regelbruddet er. Får de åtte prikker, blir bevillingen inndratt for en periode.

Nå nærmer Bakgården seg det kritiske punktet. Sammen med Frk. Larsen fikk de også bevillingen inndratt i romjula.

— Nå har Bakgården igjen fem prikker. De har fått brev om saken nå. Men det er altså ikke snakk om inndragning. Kun en orientering om at de er tildelt prikker, sier Gronert.

— I tillegg har Victoria Pub seks prikker. Men det er tilbake til en episode i forbindelse med en festival sist sommer, sier Gronert.