VENNESLA: Det er spesielt sand som trekkes inn og brodder på skoene i vinter som har gått hardt utover gulvet, som fremstår slitt flere steder. Parkettgulvet har også sprukket opp enkelte plasser.

— Sprekkene har vært her en god stund. Jeg er ikke noen ekspert, men dette er et brukshus, og da blir det slitasje, sier biblioteksjef Anne Kjersti Bentsen til Fædrelandsvennen.

- Levende materiale

Leif Robert Sakariassen ved byggesaksavdelingen i Vennesla maner folk til å behandle gulvet finere, selv om han ikke er overrasket over at materialet i dag fremstår som godt brukt. Sprekkene er han heller ikke overrasket over.

MIDT PÅ GULVET: Disse sprekkene er midt inne på gulvet i biblioteket. Foto: Henrik Ihme

— Tre er et levende materiale, slik at småsprekker er en naturlig del av et tregulv. Det må vi leve med, sier han til Vennesla Tidende.Til Fædrelandsvennen sier han at entreprenøren nå skal inn å fikse de største sprekkene.

— Sprekkdannelsen har med underlaget under parketten å gjøre, og vi liker ikke at det er sprekker midt på gulvet der, sier han.

Prosjektleder i Vef Entreprenør, Rune Carlsen, bekrefter at sprekkdannelsen har med de ulike underlagene å gjøre.

— Dette oppstår fordi parketten ligger på ulike underlag, som betong, tre og hulldekke. Vi er ikke overrasket, men vi visste ikke hvor og hvor mye det ville sprekke. Gulvleggeren skal nå inn å fikse det. Det er små lameller som lever sitt eget liv, men man kan sette inn fuger imellom, sier han.

Carlsen sier at det er små kostnader knyttet til jobben.

— Det er en forholdsvis enkel jobb, og vi har ventet til nå med å gjøre noe for å se hvordan materialet oppfører seg gjennom årstidene, sier han.

To lag lakk

SLITES NED: Gulvet i det nye kulturhuset i Vennesla trenger nå ekstra vedlikehold, på grunn av sprekker i gulvet og som følger av at det slites på parketten. Foto: Henrik Ihme

Gulvet har nå blitt slipt ned, og to nye lag med lakk er blitt lagt på.— Det skal holde en stund, og det er meningen at et slikt gulv skal vedlikeholdes. At det er slitt betyr at det brukes, og det er positivt, sier Sakariassen.

Men han skulle selv helst sett at gulvet var flislagt.

— Man burde hatt et annet materiale i dette området, men arkitekten visste hva han ville ha, sier han til lokalavisa.