BYKLE: Rasfaren ved skianleggene på Hovden regnes til å være svært stor. Dagens måling viser at skredfaren er på nivå fire av fem mulige farenivåer.

— Nå har vi løst ut en del skred, men skredfaren er fremdeles stor utenfor preparerte løyper, sier leder for skipatruljen på Hovden, Torger Leidal til fvn.no.

For å sikre seg ytterligere har skisenteret bedt om bistand fra en sprengningsekspert.

— Vi har ventet på en kar som kommer med dynamitt. Han har sittet værfast, men er ventet å ankomme snart, sier Leidal.

Like etter klokken 12 var Leidal på vei opp til vestheisen med dynamitt.

— Vi fyrer av en salve om cirka tyve minutter, sier Leidal.

I går kveld og i natt har det rast storm ved Hovden. Mer snø har lagt seg i frikjøringsområdene i bakken og dette øker sjansen for at et skred kan bli utløst.

Har du tips eller bilder? Kontakt oss på tips@fvn.no eller 03811 (tlf/sms/mms)

Utløser egne ras

— Nå må folk være fornuftige og holde seg innenfor de preparerte løypene, oppfordrer daglig leder ved Hovden Alpinsenter, Sture Pilegaard.

Skipatruljen har i morgentimene utløst egne ras for å sikre best mulig kontroll.

Publikum er over høyttaleranlegget blitt bedt om å holde seg i oppmerkede løyper.

— Vi gjør nå alt klart på ekspressheisen og vi åpner så snart det er trygt i anlegget og vinden har gitt seg. Preppere har jobbet i hele natt og jobber fremdeles for å gjøre anlegget så perfekt som mulig, skriver alpinanlegget på sine Facebook-sider.

NRK melder at et par stoler i stolheisen er blitt ødelagt som følge av nattas uvær på Hovden. En plattform ved en mast har også blitt ødelagt.

Hvor sterk vinden var i natt, er ikke kjent.

Vindmåleren ødelagt

– Jeg vet ikke, for vindmåleren er blåst i stykker. Men jeg regner med at vinden ligger på cirka 30 meter per sekund. På 32,6 mps er det jo orkan, og det har nok vært oppe i det i løpet av nattet, sier leder for skipatruljen på Hovden, Torger Leidal, til NRK.

Også Veitrafikksentralen melder at det har vært vind opp mot orkan i området. Riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli er blitt holdt stengt i hele natt.

Har du tips eller bilder? Kontakt oss på tips@fvn.no eller 03811 (tlf/sms/mms)