KRISTIANSAND: – Jeg kjenner at jeg er ganske gira på politikk, sier Dagrun Eriksen (KrF) til Fædrelandsvennen.

Tirsdag kveld informerte hun nominasjonskomiteen i Vest-Agder KrF om at hun ville stille seg til disposisjon for en ny periode på Stortinget.

Ønsket tidlig avklaring

Det har hersket tvil om Eriksen ville stille til gjenvalg, og partifelle Grete Kvelland Skaara uttalte tidlig i juli at hun synes Dagrun Eriksen snarest burde avklare om hun ville stille til renominasjon eller ikke.

– Hun bør svare snart. Da kan lokallagene få noe å forholde seg til nå de skal levere inn navn på kandidater til nominasjonskomiteen. Jeg synes hun bør avklare nå snart, sa Skaara da.

– Jeg akter å vente til ferien er over, og jeg lover at alle skal få en klar melding i forhold til min fremtid, svarte Eriksen gjennom Fædrelandsvennen i slutten av juli.

Steinhard prioritering

Nå har altså svaret kommet, men det var ikke en enkel avgjørelse.

– Jeg har gått noen runder med meg selv for å finne ut om jeg virkelig ville dette, og veide litt for og imot. Da kom jeg fram til et rungende "ja", sier Eriksen.

– Dette er ikke noen ni til fire jobb, så det er steinhard prioritering for å få livet til å gå i hop. Men jeg synes det er en såpass meningsfylt jobb at det er verdt det, sier hun.

– Føler du at du har tillit lokalt?

– Jeg får mye positive tilbakemeldinger på jobben jeg gjør, men tillit er ikke noe man kan kreve, men få.

– Men jeg får tilbakemeldinger på at jeg er en god representant for partiet og for landsdelen, sier Eriksen tirsdag kveld.