ARENDAL/KANALPLASSEN: – Hvis det passer slik, kommer jeg gjerne. Det har vært hyggelig. Spesielt var det flott å delta på partilederdebatten. Neste år blir det storstilt valgkamp før stortingsvalget, sier Erna Solberg til Fædrelandsvennen.

Politisk redaktør i NRK, Kyrre Nakkim, mener det har vært spenning gjennom hele Arendalsuka.

– Arrangementet fikk god ekstrahjelp av 22. juli-kommisjonens rapport som ble lagt frem like før. I stedet for perifere debatter i en koselig sørlandsby med pent vær, har Arendalsuka vært aktuell og spennende, sier Nakkim.

Positivt overrasket

Han har vært til stede med et stort NRK-team gjennom hele uka, og mener Arendalsuka har fått en god start.

– Jeg hadde ikke verdens største forventninger, men ble positivt overrasket. Arendalsuka er likevel ikke blitt et politisk Mekka. Til det var ikke debattene gode nok, mener han.

Nakkim håper Arendalsuka blir en årlig tradisjon, som en viktig møteplass mellom politikk, kultur og næringsliv.

– I Norge har vi god tilgang på politikerne, men de er veldig spredt. Med et arrangement som Arendalsuka får vi dem samlet på ett sted. Det har vært fantastisk å møte dem i en uformell sammenheng. Da blir det ikke så stivt, sier den politiske redaktøren.– Har Arendalsuka satt Sørlandet på kartet?

– Ja, i hvert fall Arendal. Ved å hente sentrale politikere hit, har man en gylden mulighet til å markere landsdelens behov og utfordringer, sier Nakkim.

Imponert over oppslutningen

Stortingsrepresentant for Aust-Agder, Svein Harberg (H), har vært på Arendalsuka hver dag fra morgen til kveld. Han har stått på stand og deltatt i debatter, og er svært begeistret.

– Arrangementet ble bedre enn jeg våget å håpe på. Jeg er imponert over at arrangementet har trukket så mye folk. Oppslutningen har vært stor blant politikere, presse og kommentatorer, konstaterer Harberg.

Han tror årets Arendalsuka er begynnelsen på noe stort.

– Nå må vi fylle oppmerksomheten med innhold på et høyt, faglig nivå som engasjerer hele landet. Jeg tror at valgkampen starter i Arendal neste år.

Stortingsrepresentant Kari Henriksen (Ap) mener Arendalsuka er et viktig sted å møte politikere og representanter fra næringsliv og organisasjoner.

– Jeg gleder meg til fortsettelsen. Partilederdebattene var et høydepunkt. I tillegg fortjener arrangementskomiteen ros for å sette ruspolitikk på dagsorden, for det er sjeldent, sier Henriksen.

– Kjempemorsomt

Tidligere statsminister Kåre Willoch mener Arendalsuka ble en suksess.

– Kjempemorsomt, og svært vellykket. Arrangementet har fått god hjelp av begivenheter som aktualiserer uka, sier Willoch.

Han mener idéen rundt arrangementet er god.

– Jeg reagerte umiddelbart positivt da jeg hørte om dette, sier Willoch, som blant annet deltok i debatter under arrangementet.