MANDAL/LINDESNES: Det er Lindesnes som melder om den triste kattehistorien lørdag.

Anne Lise Skoie Risøen i Dyrebeskyttelsen Mandal fikk fredag melding om en skadet katt som oppholdt seg utenfor Spar Vigeland. Hun tok den med til klinikken "Dyredoktoren" i Mandal, for å få katten undersøkt.

— Katten haltet på et forbein og et bakbein da den kom inn. Jeg kunne kjenne brudd i begge bein, og jeg kjente noen klumper. Jeg tok røntgenbilder for å finne ut hva det var. Begge beina var brukket, og det var mange metallbiter i beina. Det er tydelig at katten har blitt skutt med hagle, sier veterinær Lily Auliff ved Dyredoktoren i Mandal til Fædrelandsvennen.

– Det går kaldt nedover ryggen min når jeg tenker på de smertene denne stakkars katten må ha hatt, sier Skoie Risøen i Dyrebeskyttelsen til Lindesnes.

Kan ha gått med skadene en stund

Veterinær Auliff tror ikke skuddskadene er helt ferske, siden katten ikke hadde blodige sår.

— Det er helt forferdelig, og for meg er det vanskelig å skjønne at folk kan gjøre sånne ting. Sist jeg så noe lignende, var for et par år siden. Da fikk jeg også inn en katt som var blitt skutt. Det er ikke ofte vi ser noe sånt, sier Auliff.

Måtte avlives

Katten hadde for store skader til å reddes, og ble avlivet fredag kveld. Katten hadde ikke ID-brikke, og verken Dyrebeskyttelsen eller veterinæren har funnet fram til eieren av katten.

— De på butikken som meldte fra om katten, sa at de hadde sett den der ei stund. Den var veldig tynn og ivrig etter å spise da den kom til meg. Jeg vil tippe at den kan ha gått ute en stund, sier Auliff.

Hun håper at eieren melder seg, og opplyser at katten var en ikke-kastrert hannkatt.

Dyrebeskyttelsen vil anmelde mishandlingen av katten til politiet.