KRISTIANSAND: – Kona mi ringte meg og fortalte at flere passasjer begynte å rope og skrike at det flyet brant. Selv så hun ikke noe ild der hun satt, sier Arne Vigeland fra Lindesnes.

Kona Randi Vigeland hadde vært på en ukes ferie med venninna fra Mandal på Kreta. Flyet deres hadde nettopp tatt av og satt kursen for Stavanger Sola lufthavn, da den dramatiske hendelsen inntraff.

Ekteparet Liv Elin og Terje Johnsen fra Flekkefjord var på samme flyet. Terje Johnsen forteller til avisen Agder at de fikk beskjed om at det var en drivstofflekkasje i den høyre vingen av den chartrede SAS-maskinen.

Helt normalt

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS forsikrer overfor Fædrelandsvennen at det ikke har vært branntilløp i flyet, men at det var en passasjer som feiloppfattet et ordinært "drivstoffutslipp" fra en ventil på vingen. Han sier at drivstoff som går over til damp kan oppfattes som røyk. Dette er er ifølge informasjonssjefen normalt at fly på denne måten slipper ut overflødig drivstoff.

140 passasjerer

Det var 140 passasjerer ombord i flyet, som var chartret av Apollo Norge. Informasjonssjef Helen Begby i reiseselskapet beklager at flere passasjerer ble skremt, men sier kapteinen i etterkant brukte mye tid på å berolige og forklare hver enkelt passasjer om hva som hadde skjedd.

Flyet ble som en følge av at det snudde og gjorde vendereis en del forsinket, og tok av igjen fra flyplassen Chania på Kreta igjen klokka 17.50 norsk tid. Flyet er ventet å lande i Stavanger klokka 22.57 lørdag kveld.

Flyet er av typen Boeing 737-700 og tilhører SAS. Dette er et kort— og mellomdistanse tomotors-jetfly.