KRISTIANSAND: Skatteetaten anmeldte 7. mars i fjor en næringsdrivende i Kristiansand for manglende regnskapsførsel over en periode på fem år. Den 50 år gamle forretningsmannen ble avhørt av politiet 19. juni og ga en uforbeholden tilståelse. Siktelsen kom i oktober i fjor, og saken ble liggende helt fram til juni i år. Både aktor og forsvarer var i retten enig om at saksbehandlingstiden var unødvendig lang. Det førte til mildere straff. "Etter rettens vurdering utgjør den samlede unødige saksbehandlingstiden cirka 13 måneder", heter det i dommen.

50-åringen ble dømt til 60 dagers fengsel. Halvparten ble gjort betinget.

— I denne aktuelle saken beklager jeg naturligvis saksbehandlingstiden, og vi får berettiget kritikk fra domstolen som vi tar alvorlig, sier politioverbetjent John Repstad, lederen av avsnittet som etterforsker økonomisk kriminalitet i Agder.

— Etterforskningen av økonomisk kriminalitet er som oftest langt mer arbeids- og tidkrevende enn ordinære straffesaker. Det er krav om grundig dokumentasjon, i enkelte saker på opp mot flere tusen sider. Økonomisk kriminalitet er komplisert, og bemanningen er for liten både på etterforskningssiden og juristsiden, fremholder Repstad.