— Det vil være smålig av oss på vegne av kommende generasjoner om vi ikke tar oss tid til å stenge rullebanen noen få måneder. Hvorfor skal de lide for dette, sa Harald Sødal i bystyret onsdag. Der diskuterte bystyret den endelige traseen for ny vei til Kjevik. Vedtaket ble i tråd med innstillingen fra rådmannen, altså den såkalte trasé C6D.

Vedtaket innebærer at ny vei til Kjevik vil gå nordenfor Hamresanden i tunnel gjennom Moneheia, på bro over Topdalsfjorden og rundt sørenden av rullebanen.

Lidelse

Harald Sødal fikk bare fem av de 51 fremmøtte politikerne med på sitt forslag om å gå inn for en trase i tunnel under rullebanen. Svært få syntes det var en god ide å stenge Kjevik i flere måneder for å få bygget tunnelen.

— Du sier at kommende generasjoner vil lide for dette? Kan du definere ordet «lide» for meg, spurte Frps Tor S. Utsogn.

Hvor lenge Kjevik ville måtte holde stengt for å bygge tunnel under rullebanen forble et teoretisk spørsmål i bystyret onsdag kveld. Sødal selv trodde to-tre måneder ville holde, mens andre var redde for at flyplassen kunne bli stengt på ubestemt tid dersom man møtte vansker underveis.

Ned på jorda

— Vi har sett at det kan skje, for hva hvis det kommer en galning med en varebil full av eksplosiver og parkerer den i tunnelen under flyplassen, sa Tor S. Utsogn.

Høyres Hans Otto Lund pekte på at det ikke bare er passasjerer, men også gods som blir fraktet over Kjevik.

— Harald, nå må du komme ned på jorda, sa Vidar Kleppe (Dem).

— Det er våre etterkommere som vil dømme oss for dette, svarte Sødal, Kleppe tok replikk på replikk og sa:

— Jeg har alltid lært at det er Vårherre som skal dømme og ikke etterkommerne.

Fra talerstolen var det bare Irene Solli (KrF) som støttet Sødals forslag, som altså falt med 46 mot 5 stemmer.