Denne uken lanserte SAS sitt sommerprogram for 2015. Der ble det presentert en ny direkterute fra Kristiansand flyplass Kjevik til Split i Kroatia.

Kroatiske Marko Skopljanac går tur med sin 1,3 tonn tunge okse «Zeco» på ei strand i Split. I forgrunnen slapper en kvinne av. Foto: NTB Scanpix

— Vi ser hele tiden på nye ruter som passer våre kunder. Split er en feriedestinasjon som er veldig godt besøkt av nordmenn, svensker og dansker. Derfor virket det spennende å kunne tilby en direkterute fra Kristiansand, sier pressesjef Malin Selander i SAS Sverige til Fædrelandsvennen.I februar varslet det tsjekkiske flyselskapet Czech Airlines at de skal fly direkte mellom Kjevik og Prahai sommer.

Juli-rute

SAS skal fly fra Kjevik til Split hver torsdag i juli, men det er ifølge pressesjefen ikke uaktuelt å innføre ruten på permanent basis.

— Ruten ligger til juli måned i planen, men vi evaluerer alltid hvor stor pågangen på rutene er. Etter sommeren får vi se hva fremtiden bringer, sier Selander.

Andre sommer

Pressesjefen sa at det er første gang selskapet flyr direkte fra Kjevik til Split. Det stemmer derimot ikke.

Lufthavnsjef Thomas Langeland opplyser til Fædrelandsvennen at selskapet også i fjor sommer hadde en direkterute til den kroatiske byen.

Prisen blir ifølge sas.no mellom 3000 og 4000 kroner per person tur/retur.