Har du opplevd noe lignende på flytur? Del erfaringen i kommentarfeltet under!

«Vel hjemme igjen etter en spesiell flytur med KLM. Jeg satt og strikket med rundpinne, men fikk barsk beskjed om å legge strikketøyet vekk. Flyverten så på dette som en sikkerhetsrisiko på lik linje med overforbruk av alkohol. Tro det den som kan...»

Oppdateringen som Vennesla-ordfører Torhild Bransdal la ut på Facebook etter at hun tirsdag returnerte fra Europarådet i Strasbourg, Frankrike, høstet et ras med harselerende kommentarer.

Følg Fædrelandsvennen Vennesla på Facebook!

Humor

Selv bare ler hun av episoden som inntraff før avgang, som hun mener må skyldes en overivrig flyvert.

Jeg følte meg halvkriminell der jeg satt

— Jeg er vara til europarådet, og har flydd samme turen flere ganger med KLM. Jeg strikker alltid, det er slik jeg kobler litt av. Må ha noe i hendene. Det er fullt lovlig, og folk dro på smilebåndet og stusset veldig da jeg fikk den beskjeden.

Her er Vennesla-ordfører Torhild Bransdal på Kjevik ved en annen anledning, trolig med strikketøyet i håndbagasjen. Foto: Reidar Kollstad

— Ja, du fikk barsk beskjed?- Jeg ble lettere sjokkert. Strikketøyet skulle legges vekk med en gang, jeg følte meg halvkriminell der jeg satt.

På KLMs hjemmesider heter det at det ikke er tillatt å ha medspisse eller skarpe gjenstander som kan gi personskader.Strikkepinner er ikke eksplisitt nevnt.

— Det er opp til den lokalesikkerhetskontrollen hva du kan ta med deg om bord i håndbagasjen.Ombord på flyet kan besetningen bestemme om du må legge vekkenkelte gjenstander av sikkerhetsgrunner, slik tilfellet var her,opplyser Sophie Theder, KLMs pressetalskvinne for Nord-Europa.

Lovlig

For ordens skyld skriver Avinor på sine hjemmesider at EU og EØS har felles bagasjeregler, men flyselskapene og tollmyndigheter i ulike land kan ha andre begrensninger på hva du kan ta med.

Strikkepinner og heklenåler står oppført på Avinors liste over gjenstander som tillates i håndbagasjen.