Hamar-laget var tippet helt i toppen i år, men til tross for to landslagsspillere i Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen, har laget skuffet voldsomt og ligger på niendeplass med 12 poeng.

— Vi møter et lag som har underprestert, men i utgangspunktet er dette en av de tøffeste bortekampene i år. Men det er ikke så lenge siden vi var i en annen tøff bortekamp mot Tertnes (seier 25-23, red. anm.), og det håndterte vi bra. I tillegg har vi erfaring fra det første møtet med dem. Vi vet at det er mulig å slå dem, og vi vet hva som kreves, sier Pettersen.

Slo Storhamar i høst

Han ledet Vipers til en 28-23-seier hjemme mot Storhamar i høst.

— Hva skal til for at du blir fornøyd nå?- Vi må ligge på et nivå som er 20 prosent høyere enn i de siste kampene. Hvis vi likevel taper, får vi leve med det. Men innfrir vi dét målet har vi gode sjanser, mener Pettersen.

Etter en veldig god periode med tre seirer på rad i januar, står laget nå med tre strake tap. Riktignok var to av dem forventet, men i likhet med etter det skuffende bortetapet for Halden, var Pettersen også misfornøyd med prestasjonen i hjemmetapene både mot Glassverket og Larvik.

Trent mot guttelag

— Men etter Larvik-kampen har vi hatt bra trøkk på trening, blant annet en oppløftende trening mot Randesunds G16-lag. Nå gjelder det å få ut det vi kan, sier Pettersen.

Les også:

Han sa allerede før sesongen at Vipers kom til å svinge i prestasjonene denne sesongen.

— Men det har svingt enda mer enn jeg hadde trodd. Nå jobber vi med å bli bevisste på hva vi gjør når vi lykkes, sier den tidligere landslagstreneren.

Jessy Kramer mener Storhamar-kampen er ekstra viktig.

— Vi har ikke spilt så bra som vi har ønsket i de tre siste kampene, og derfor er det viktig for selvtilliten med en seier igjen, sier den nederlandske jenta.