Rundt 40 barn er med på forestillingen som går på Rosegården i disse dager. Noen av disse er, fra venstre bak: Emilia Bakke Yu, Sophus Teodor Stensland, Thea Skranefjell Martens, Juliana Anastasia Endemann, Bella Joy Troxel, Ida Mikaela Salö, Henrik Nilsen Mørch, Helle Øren-Svensen og Oliver William Nørve. Midtrad (f.v.): Katrine Liene, Aya Hafset H. Usman, Matilde Århus Johnsen, Natalie Århus Johnsen, Sara Marie Stray, Thea Amilie J. Tambini og Marcus Fauske Skisland. Foran (f.v.): Pia Linette Mariel Krahl Johansen og Rebekka E. Gjestland. Foto: Anita Nilsen
Rosegården Barneteater har også et innslag om Napoleonskrigen. Fra venstre: Oliver William Nørve (som Napoleon). Bak: Rebekka E. Gjestland, Pia Linette Mariel Krahl Johansen og Emilia Bakke Yu. Foran: Julie Haugland og Sara Marie Stray. Foto: Anita Nilsen

— Vi har hentet hightlights fra istiden fram til i dag, sier Cheryl Macdonald, instruktør ved Rosegården Barneteater, som er aktuelle med oppsetningen «Det var en gang et land» som spilles fram til 10. april.

Denne gangen har Rosegården Barneteater fått med seg venner, Buketten og Dramatimen. Totalt er det 40 barn på og bak scenen. De yngste er fem år, mens de eldste er femten.

Mange tidsepoker krever mange kostymer. 150 i alt, forteller Macdonald og takker et stort kostymelager på Rosegården. Derfor var det kun nødvendig å sy tre nye plagg, og det var til de tre skottene i stykket.

Alt fra dans, sang, monolog til klassisk teater benyttes.

— Jeg tror barna synes det er kjempegøy. De har øvd og øvd. Det er noe med det å ha publikum i salen. Det gir en egen dynamikk med publikums reaksjoner, sier Macdonald, som har vært instruktør siden 1999 og mener barneteater har sine fordeler.

— Jeg tror at unge som er med på teater får en kompetanse og en mestringsfølelse som de tar med seg videre i livet. Det å stå foran andre mennesker å formidle et budskap og tørre å bli sett, det vil man alltid ha bruk for.

I løpet av sine 15 år i kulissene, med 500 barn under sine vinger, har hun alltid funnet en rolle som passer til alle.

— Teater er så variert.