Klare til å legge ut på en ny etappe etter å ha vært inne i Lillesand og spist softis. Fra venstre Ingrid Næser, Kurt Roger Skarvøy, Frøydis Emilie Lind, Roger Mortensen, Nina Neleta Hopen og Atle Johannessen. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Påskepyntet kajakk. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Kristiansandspadlerne legger Lillesand bak seg. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Roger Mortensen ble første dag i kajakken solbrent, og smører derfor tykt på med faktor 30. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Etter et besøk i Lillesand sentrum på påskeaften, gjør padlerne seg klare for en ny etappe. Fra venstre Ingrid Næser, Kurt Roger Skarvøy, Frøydis Emilie Lind og Nina Neleta Hopen. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Padlerne fant seg en fin leirplass på Skauerøya like utenfor Lillesand sentrum. Foto: Roger Mortensen
Kristiansandernes påsketur gikk langs blankskurte svaberg. Foto: Roger Mortensen

— Jeg har de siste årene avsluttet skisesongen i første del av påska, og startet kajakksesongen i siste halvdel, sier Ingrid Næser.

Hun kom rett fra skitur på Hardangervidda, da hun sammen med fem padlevenner langfredag morgen la fra land i Gamle Hellesund i Lillesand.

På Skauerøya like utenfor Lillesand sentrum slo de opp teltene, og etablerte en leirplass for resten av påska.

Frøydis Emilie Lind sier det er herlig å padle i skjærgården før båttrafikken blir for stor. På denne tiden av året har de også de fleste buktene og svabergene for seg selv.

Finner padlevenner

— Vi bruker Facebook-gruppa «Padlere i sør» for å finne noen å padle sammen med. Det er både sosialt og trygt å padle flere i følge, sier Roger Mortensen.

Med tørrdrakt og vest var han som sine medpadlere godt beskyttet dersom han skulle havne i det kalde vannet, men den første dag på sjøen glemte han å smøre seg med solkrem.

— Nå får jeg smøre ansiktet skikkelig inn med faktor 30. Når en padler kajakk er det på grunn av refleksen fra vannet lettest å bli solbrent under nesa og haka, sier Roger Mortensen.

Kurt Roger Skarvøy tror mange blir overrasket over hvor mye bagasje de kan ta med seg i en kajakk. Han anslår at han har 200 liters bagasjeplass, mens de som går på fjellet må nøye seg med mellom 60 og 90 i sekken.

— Den store forskjellen på å vandre i fjellet og padle kajakk, er at vi sitter i sekken mens turgåere bærer den på ryggen, sier Ingrid Næser.

- Bruk vest

De seks padlerne fra Kristiansand møtte i påsken også andre i kajakk på sjøen.

Roger Mortensen sier det var skremmende å se at flere ikke brukte vest og padlet uten drakt.

— På sjøen må en kle seg etter temperaturen i vannet, og når den nå i påska ikke var stort mer enn fem grader er det uforsvarlig å sitte lettkledd og uten vest i kajakken, sier Roger Mortensen.