— Vi ønsker at de 80 utsendte barna som har vært mer enn fire år i Norge skal få behandlet sin sak i tråd med den nye forskriften som trådte i kraft 8. desember 2014, sier Grøvan til Fædrelandsvennen.

KrFs stortingsgruppe gikk onsdag ettermiddag inn for å gi de utsendte barna ny behandling, og partileder Knut Arild Hareide skal nå ta saken videre med lederne i samarbeidspartiene.

Barns beste

— Denne forskriften tar hensyn til barns beste på en annen måte, sier Grøvan, og sier han vil vie saken stor oppmerksomhet når han taler til fylkesårsmøtet på Kvåstunet i Lyngdal.

— Spørsmålet vil bli avklart i løpet av de neste ukene, og slik jeg oppfatter både statsminister Erna Solberg og justisminister Anders Anundsen er de ikke helt avvisende til dette, sier Grøvan.

Hans Fredrik Grøvan sitter i Stortingets kontroll— og konstitusjonskomité som grillet justisminister Anders Anundsen i asylbarnsaken 6. februar uten å være helt fornøyd med svarene. Derfor har de innkalt ham til en ny høring førstkommende tirsdag.

Mistillit?

Etter den første høringen sa Grøvan at mistillit til justisministeren ikke kan utelukkes, og han har fortsatt ikke konkludert:

— Jeg utelukker ingen ting enda, men det viktigste for oss er den politiske løsningen. Dette er ikke en statsrådsjakt i utgangspunktet, sier han.I sin tale til fylkesårsmøtet vil Hans Fredrik Grøvan også understreke viktigheten av å få lagt fiberkabler parallelt med de nye strømkablene Statnett skal legge fra Sør-Vestlandet til Tyskland og England.

Nytt industrieventyr

Dette er en viktig forutsetning for å etablere datalagringsparker i landsdelen.

— Slike fiberkabler vil gi oss åpning for et helt nytt industrieventyr på Sørlandet, sier Grøvan.

Krav om slike fiberkabler forligger i et resolusjonsforslag som ventelig blir vedtatt på fylkesårsmøtet lørdag.