— Vi har vært på stedet, og vi har vært i dialog med krimteknikere. Sperringene på tomta blir åpnet opp, og vi gjør i utgangspunktet ikke noe mer i denne saken, sier lensmann John Tomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

Det var ved 21-tiden lørdag kveld at det begynte å brenne i den gamle funksjonærboligen på toppen av Hunsøya. Brannen kunne sees fra store deler av nedre Vennesla.

Huset brant helt ut i brannen. Bare et sotete skall står igjen på tomta, som tirsdag morgen fortsatt var sperret av med politiets bånd.

Kan være påsatt

Huset har stått ubebodd i flere år. På spørsmål om politiet mistenker at brannen er påsatt svarer lensmannen følgende:

— Ikke var det elektrisitet, og ikke var det lynnedslag. Brannen kan ikke ha startet av seg selv. Men vi har ingen spor å gå etter, og går ikke inn med tyngre etterforskning.

Det er Tore Gustav Drivenes som eier huset gjennom firmaet Otraparken. Han sier at det var et gammelt hus som de ikke hadde planer om å pusse opp.

— Huset sto ubebodd. Det var jo egentlig godt at det ikke bodde folk der når dette først skjedde. Brannårsaken er nok ikke lett å finne ut av, sier han.

Ruset seg i huset

Lensmann Homme sier at de kjenner til at huset til tider har vært oppholdssted for unge rusmisbrukere.

— Vi er kjent med at det var folk innom og røyket og slappet av der, sier han.