— Jeg frykter at politimester Kirsten Lindeberg nå får frie tøyler til å legge ned lensmannskontorer i Aust- og Vest-Agder. Det er nok å vise til hennes tidligere forslag om å redusere antall tjenestesteder i Agder politidistrikt fra 29 til 11, sier Odd Omland.

Kan ramme Kvinesdal

Hans egen kommune, Kvinesdal, er blant stedene som kan stå i fare for å miste sitt lokale lensmannskontor.

Odd Omland leverte mandag et skriftlig spørsmål til justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. Her viste han til den nylig inngåtte avtalen mellom regjeringen og Venstre om en nærpolitireform. Odd Omland ønsker svar på om avtalen innebærer at politimesteren i Agder nå kan gjennomføre organiseringen slik hun tidligere har ønsket uten å ta hensyn til hva kommunene og innbyggerne i landsdelen mener.

Planene ble stoppet

— Politidirektoratet støttet i 2011 politimesterens forslag, men prosessen ble stoppet. Nå er jeg spent på om avtalen om en nærpolitireform innebærer at politimesteren kan gjennomføre omorganiseringen, sier Odd Omland.

Det er ventet at statsråden svarer på Odd Omlands skriftlige spørsmål innen en uke. Spørsmålet ble levert tirsdag 7. april.