— Ei styrking av heile Indre Agder. Om hovudfengselet glapp, er i alle fall dette eit verkelig solid plaster på såret, sier Ropstad til avisa.

Det er Setesdølen som tirsdag skriver at Evje får 40 nye soningsplasser. Fengselet blir utvidet med to nye avdelinger, og går fra 20 til 60 åpne soningsplasser i løpet av 2016. ## Faglig vurdering

Det betyr samtidig at regjeringen ikke går for et nytt storfengsel i Evje og Hornnes, men har valgt å plassere det et annet sted på Sørlandet.

— Her får me styrka heile Indre Agder med investeringar og arbeidsplassar. Men det faglege er også avgjerande. Det er viktig at fengselsvesenet kan ta både lukka soning men også har kapasitet når det kjem til opne soningsplassar, sier Kjell Ingolf Ropstad til avisa.

Bløtkake

Ordfører Bjørn A. Ropstad sier til Fædrelandsvennen at han er svært fornøyd med nyheten.

— For Evje er dette en veldig god sak, og 40 nye åpne plasser er et stort løft. Vi invitere til bløtkake ut på dagen, hvor vi skal legge fram planene og tegningene for hvordan det blir, sier han.

Bjørn Ropstad, ordfører (KrF) i Evje og Hornnes. Foto: Torbjørn Witzøe

— Men betyr dette at det blir en tredeling, med Evje og to nye fengsler andre stedet i Agder? - Jeg vet ikke hvordan det er tenkt. Jeg vet bare at vi får 40 plasser, og det er en veldig god utvidelse for vårt vedkommende. Så spekuleres det i om det blir ett eller to nye fengsel, men det kan ikke jeg svare på.

Arbeidsplasser

Ifølge Setesdølen er det snakk om investeringer på 40–50 millioner kroner i kommunen.

— Dette betyr enormt mye for hele dalen, uttaler ordfører Bjørn A. Ropstad.

Han tror det kan bli snakk om 40 nye arbeidsplasser.

— Og da regner jeg ikke med alle de andre arbeidsplassene som kommer på grunn av økte behov på andre områder.

Klokken 10.15 i dag presenteres resten av løsningen på en pressekonferanse på Stortinget i Oslo.