— Nå har vi gått i noen timer. Det har vært kjempeartig, og jeg fikk faktisk en hel bøtte med godteri til slutt, forteller en småsliten, men fornøyd Lykke Selnes (4) etter godterirunden på Gimlekollen.

Hun ble med broren Aksel Kvarsten (6) som går i 1. klasse på Presteheia skole. Han jublet også over dagens godterirunde, som resulterte i en gresskarbøtte full av snop.

— Halloween er kjempegøy! Nå er runden vår snart slutt, og vi har fått mye godteri i denne gaten, forteller han entusiastisk med monstermasken på mens han rusler videre nedover Borghilds vei på jakt etter mer.

Rundt 50 elever fra Presteheia skole og familiemedlemmer gikk godterirunden sammen på Halloween.

Bål og lavvo

Lykke Selnes (4) viser stolt fram dagens godterifangst i gresskarbøtten. Foto: Kristian Hole

Halloween-runden til 1. klassingene og foreldrene startet ved lavvoen på Gimlekollen. Turen gikk så videre mot slutten av Borghilds vei, og tilbake hvor både barn og foreldre varmet seg med bål og godteri. Lavvoen ligger ved akebakken.

Både foreldre og barn koste seg med bål og godteri ved lavvoen på Gimlekollen. Foto: Kristian Hole

— Dette opplegget har vi foreldre planlagt for barna en god stund. Det har vært en kjempefin kveld, og vi ser at barna virkelig har kost seg. I starten var det nesten 50 barn fra skolen, men nå er noen gått hjem, sier faren til Lykke og Aksel, Odd Einar Kvarsten.- Er det gøy for dere foreldre også?

— Det er kjempestas for oss også. Vi ser jo hvor gøy barna har det, og det samler folk fra Presteheia barneskole. Det er fint med litt fellesskap her oppe på Gimlekollen, forteller Kvarsten.

To tusen i pynt

Amerikanske Colin McWilliams delte ut godteri og viste fram Halloween-pynt for to tusen kroner i kveld. Foto: Kristian Hole

Lykke og resten av Halloween-gjengen var heldigvis innom Colin McWilliams hus i Borghildsvei. Amerikaneren har pyntet for over to tusen kroner i år.— Jeg elsker Halloween! Jeg har bodd flere år i Texas, og der er høytiden virkelig en stor greie. Når jeg kom til Norge for noen år siden måtte jeg ta med meg tradisjonen til Gimlekollen. Som folk kan se, har jeg pyntet med både skjeletter og edderkopper i hagen, sier McWilliams etter han deler ut godteri til barna.

— Så Halloween er ikke bare for barn?

— Absolutt ikke. Det er gøy for oss voksne også. Men det er kjempestas at barna synes huset er kult dekorert, det er det viktigste. Selvfølgelig har jeg godteriet klart også, sier Halloween-entusiasten, som hadde på seg gresskarmaske og svart kappe for anledningen.

Første gangen

Cathrine Sviggum tok med seg sønnen Nicolai Sviggum (6). Unggutten feiret sin første Halloween-feiring noensinne.

— Det er jo kjempekoselig at vi fikk til en sånn her kveld for barna. I tillegg er det kanskje greit at husene får klyngebesøk, istedenfor at de må åpne døren 50 ganger i kveld, ler Sviggum.

Både mor og sønn koste seg ved lavvoen etter godterirunden.

— Det her har vært en kul kveld! Jeg valgte å gå i skjelettdrakt i dag. Det er første gangen jeg går Halloween, og det blir ikke den siste, forteller han.

— Har du blitt skremt i dag da?

— Nei. Jeg er ikke redd for Halloween, det er bare morsomt å få godteri, sier 6-åringen.

Cathrine Sviggum med sønnen Nicolai (6). Foto: Kristian Hole