— Det er ennå litt uvirkelig, men jeg gleder meg noe sjukt, sier Tellefsen.

Han har to ganger tidligere prøvd seg, men først denne gang kom han gjennom nåløyet som omfatter 20 dommere. Det er dommere fra 70 nasjoner som har forsøkt seg.

Har dømt fire VM

Uttaket nådde Norges Svømmeforbund, som stuperne sonderer under, på tirsdag, men først torsdag fikk Tellefsen bekreftelsen.

— Jeg så at andre hadde fått beskjed før meg, og da trodde jeg at jeg ikke var tatt ut denne gangen heller. Men heldigvis var det sjukdom i forbundet som gjorde at uttaket ikke nådde meg før på torsdag, sier kristiansanderen.

Han har dømt store konkurranser verden over, inkludert fire verdensmesterskap og sju verdensserier.

— Men jeg har aldri før dømt så bra som i år. Vi blir evaluert etter alle konkurranser, og må ha minst 95 prosent score i snitt for å være aktuell for OL. Tidligere har jeg ligget på 97 prosent, men i år har jeg 98,6. Det har nok vært en medvirkende årsak til uttaket, sier Tellefsen.

Prøve-OL i februar

Han var inntil april trener for talentet Thelma Baatz Strandberg.

— Mens jeg var trener ga jeg beskjed om at jeg ikke satset mot å dømme i OL, men da vi avsluttet samarbeidet åpnet det seg en mulighet. Slik sett klaffet det godt, sier sørlendingen.

Det hører med til sjeldenhetene at nordmenn i det hele tatt får dømme i OL.

— Jeg tror den forrige må ha vært Frank Johnsen i Atlanta i 1996. Allerede i februar reiser han til OL-byen, da for å dømme prøve-OL.