— I stedet bør frigjøringsdagen 8. mai markeres mye sterkere enn i dag. Kanskje ikke som en egen fridag, men uansett som en dag som forteller om en frihet mange land ikke kan ta for gitt, sier hun.

Også for to år siden tok hun til ordet for det samme, og lovet da at dersom Frp kom i regjering ville dette bli et tema. Det har ennå ikke skjedd.

— Nei, så langt har mange andre saker vært på dagsorden. Men jeg mener fortsatt at 1. mai har utspilt sin rolle, og at 8. mai er viktigere, sier Michaelsen og minner om at krisen i Ukraina er et bevis for at demokrati og frihet slett ikke er noen selvfølge.

Da hun kom med forslaget for to år siden om å fjerne 1. mai som fridag, ble det slaktet av den gang statssekretær Gina Lund i Arbeidsdepartementet. Hun stemplet utspillet som historieløst og at en rødgrønn regjeringen aldri vil ta bort en slik fridag.

Til det sier Michaelsen at hun synes vi bør synliggjøre for vår ungdom hva det betyr å leve i et fritt land. - Sånn sett favner 8. mai langt flere enn det 1. mai gjør.

Også Unge Høyre i Agder ønsker åavskaffe 1. mai som offisiell høytidsdag og vil heller innføre frigjøringsdagen8. mai som høytidsdag i stedet. I en uttalelse skriver de at 1. mai har mistet sin funksjon som arbeiderklassenskampdag. De mener at dagen i stedet har gått over til å bli en dag venstresiden bruker til å fremme egnepolitiske saker.

Det var for øvrig i 1947 at Stortinget anerkjente 1. mai som offentlig høytidsdag.