Kristiansanderen ble denne gangen dømt til ett år og ti måneders fengsel, hvorav seks måneder ble gjort betinget. Han ble også fradømt retten til å kjøre bil for all fremtid.

Narkotika

Mange av lovbruddene var relatert til vinning eller narkotika. Høsten 2012 brøt han seg inn i lokalene til historielaget på Flekkerøy, og stjal en forsterker og en mikser. I fjor stjal han tre motorsager fra en hytte i Søgne. Han ble også tatt med flere stjålne bensinkort.

Politiet har flere ganger tatt mannen for besittelse av narkotika. Selv om han hevder at alt har vært til eget bruk, mente retten at det har dreid seg om såpass store mengder at det har utgjort en spredningsfare. 39-åringen ble dømt for besittelse av blant annet hasj, amfetamin og valium og andre narkotiske tabletter. Ved en anledning i fjor høst var han i besittelse av et parti på 272 gram hasj.

Samuraisverd

Retten inndro et samuraisverd og en batong som politiet beslagla hjemme hos mannen. Han ble også dømt for ulovlig besittelse av 10 haglepatroner og fire dynamittkubber. Ved en anledning bar han foldekniv.

Da han 31. januar i fjor ble tatt for å kjøre bil fra Vågsbygd til Brennåsen uten gyldig førerkort, fant politiet tennsats med dynamitt og fenghetter under førersetet.