Slik lød meldingen Tore Konnestad la ut på Facebook torsdag kveld. Timer tidligere satt han i godstolen og skrapte fram milliongevinsten på første lodd.

— Jeg fikk beskjed om at middagen var ferdig. Men da sa jeg til kona; nå må du se her, for nå tror jeg at jeg har vunnet én million, forteller Tore Konnestad.

Middagen ble kald, den ferske pensjonisten ble varm. Men han klarte ikke slippe jubelen løs med en gang.

Trodde det ikke

— Jeg kunne ikke tro det var sant. Vi ringte sønnen, som kjørte oss ned til Kiwi i Groseveien. De kontaktet Norsk Tipping, og det var riktig. For en herlig følelse, sier han.

20. januar ble Tore Konnestad 67 år. Han fikk flaxlodd i gave fra noen venner. Der skrapte han fram en gevinst på 250 kroner, som han kjøpte ti nye lodd for. I går ble han altså millionær.

Her er vinnerloddet, kjøpt på Kiwi i Groseveien, Grimstad. Foto: Privat

— Vi kom hjem og fikk roet oss ned. Jeg fikk litt bløtkake av svigerdattera, og så ble det kaffe med noe ekstra attåt, sier Konnestad.

Sjansene for å skrape fram tre ganger 1.000.000 er rimelig små. Av 600.000 lodd, er det bare ett vinnerlodd.

— Det er sånn at vi har ti sånne førstepremier per seks millioner lodd, så de ligger ikke over alt, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Roar Jødahl. Han gratulerer vinneren fra Grimstad, som ikke slenger hælene i taket, tross sin ferske tittel som millionær.

Sindig kar

— Én million er mange penger, men jeg tar ikke av. Vi har to barn og noen barnebarn som skal få rundt halvparten. Noe setter vi på en konto, og så er vi glade i å reise. Nå kommer vi til å reise enda mer, sier den tidligere elektrikeren.

I 2005 ble han ufør etter en ulykke, og pengene kommer derfor ekstra godt med i den nye tilværelsen som pensjonist.

— Ja, nå er vi lykkelige, både jeg og mor. Vi er i den aldersgruppa som ikke er vant til å bruke mye, så vi kommer ikke til å bruke så mye på oss selv, sier han.

Grimstadmannen er langt fra noen gambler, og har bare brukt småpenger på spill tidligere. Om noen dager ruller det inn et sjusifret beløp på kontoen.

— Det begynner å krible litt. Vi endrer ikke livsstil, men det er greit å ha litt frihet. Har vi lyst å finne på noe sprell, har vi muligheten til det nå, sier mannen som sovnet med millionglis rundt munnen torsdag kveld.

Takket for gaven

Han har naturligvis takket vennene som ga flaxlodd i bursdagsgave.

— Jeg ringte dem i går kved. Jeg takket først for presangen. Så sa jeg at jeg vant 250 kroner, og at jeg kjøpte lodd for gevinsten. Så sa jeg at jeg vant én million. Da ble det helt stille i andre enden, forklarer Tore Konnestad. Han forsikrer at det også vil dryppe litt på de nærmeste vennene.

Flaxbyen Grimstad

Men først skal en god slant av pengene brukes på favorittdestinasjonen Tenerife.

Også i desember vant en mann fra Grimstad 1.000.000 kroner på MillionFlax. Han kjøpte loddet sitt hos Storgaden Kiosk og Spill.