— Familien har det veldig tøft etter at det ble klart at min mor ikke får lov til å sitte i husarrest og må sitte i den gjødselkjelleren hun er i nå, sier sønnen til VG.

Han er svært bekymret for morens helse etter at hun ble nektet å sitte i husarrest. Ifølge VG er det kun personer over 65 år som kvalifiserer til en slik ordning.

— Hun har tatt av 15 kilo siden hun kom i fengsel, og for en halvannen meter høy person er det ganske mye. Mamma forteller meg at hun ikke har det greit, og det er dårlige kår der inne. Hun sier hun overlever på nudler, sier sønnen til VG.

Må betale alt selv

Kvinnen fra Lindesnes har sittet fengslet i Quito i Ecuador siden hun ble pågrepet på flyplassen med tre kilo kokain i bagasjen. Kvinnen nekter straffskyld og hevder at hun ble lurt.

I begynnelsen av april fikk kvinnen besøk av sin norske advokat, Nils Anders Grønås. Da advokaten kom hjem var han rystet over forholdene i fengselet.

— I fengselet må de innsatte betale for alt selv, unntatt et par måltider hver dag. Skal de toalettpapir, må de kjøpe det. Medisinene min klient trenger sårt, måtte jeg selv skaffe og bringe med inn i fengselet, sa Grønås til Fædrelandsvennen.

Følte seg utrygg

Selv følte han seg direkte utrygg under fengselsbesøket. Hovedhensikten med Grønås' reise til Ecuador var å bistå kvinnen med medisiner.

— I samråd med fastlegen hennes her hjemme plukket vi ut de åtte viktigste preparatene. Sammen med ei norsk jente som bor i Quito, klarte jeg å skaffe dem der nede, og fikk dem altså inn til henne. Men uten hjelp fra konsulatet ser jeg for meg at de hadde havnet hos helt andre personer, sannsynligvis mot betaling, sa Grønås.

28. april skal kvinnen igjen møte i retten.