KRISTIANSAND: — Det er anslått at fyrverkeri for en verdi mellom 40.000 og 50.000 kroner er stjålet fra containeren ved butikken, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt til fvn.no.

Fire-fem kartonger igjen

Tyveriet har skjedd i løpet av natt til tirsdag. Containeren var, ifølge butikkdriveren låst med fire godkjente låser.

— Det har vært vektere her to ganger før midtnatt, så politiet mener tyvene har vært her etter det, sier daglig leder ved Joker Hisøy, Harald Hansen til fvn.no.

Hansen anslår verdien av fyrverkeriet til et sted mellom 40.000 og 60.000 kroner, og sier containeren var nærmest tom da de ansatte oppdaget tyveriet tirsdag morgen.

— Det var kun fire-fem kartonger igjen, de har til og med tatt stjerneskuddene. Det virker som om de rett og slett ikke hadde plass til mer, sier Hansen.

- Hvordan opplever du at tyver forsyner seg på denne måten?

— Det er jo helt forferdelig - vi har jo kun disse dagene før nyttår til å selge fyrverkeri, sier Hansen.

Hansen startet salget lørdag 27. desember, slik regelverket tillater i Arendal kommune. I de fleste andre Agder-kommunene startet salget først i dag.

Tyveri også i fjor

Nå arbeider han med å få fatt i mer fyrverkeri fra Sandefjord.

— Vi gir oss ikke; vi har lovet kundene våre fyrverkeri, sier kjøpmannen.

Også i fjor opplevde han at tyver tok fyrverkeri han hadde kjøpt inn. da var det riktignok i en noe mindre skala.

— Da var det noen lokale gutter som hadde vært på ferde, og de ble kjapt fakket. Nå virker det som om noen har vært her med en stor doning, det er det største fyrverkerityveriet jeg har opplevd, sier Hansen.

Daglig leder Harald Hansen ved Joker Hisøy har bare en tom container igjen, etter at fyrverkerityver har vært på ferde natt til tirsdag. MMS-foto: Gry Antonsen