FARSUND: Gjestehavna i Farsund stakk av med tittelen ”Årets gjestehavn 2010”, med knapp margin til vestlandshavna Kalvåg.

-Vi gratulerer. Dette har Farsund fortjent. Det er en kjempekoselig by å komme til, sier sjefredaktør Hans Due i Båtmagasinet

Det er Båtmagasinet som arrangerer kåringen av årets gjestehavn, men det er utelukkende stemmer fra leserne som avgjør vinneren.

— Vi besøker jo mange havner gjennom året, men kan ikke være innom alle. Men ut fra rapporter og en vurdering, nominerer vi en håndfull havner, sier sjefredaktør Hans Due i Båtmagasinet.

Farsund kommune stakk denne gangen av med seieren, og roses for "fantastisk service".

Det skilte 111 stemmer ned til sølvvinner Kalvåg.

I Farsund slipper båtfolket å betale havneavgift. Ferske rundtstykker, gratis aviser og gratis trådløst internett er noe av det båtfolket møtes med.

— Det er smart av de som driver gjestehavner, båtfolket kommer ofte igjen der de føler seg velkomne. I tillegg legger de igjen mye penger i lokalt næringsliv, sier Due.

Farsund vil få et flagg på 3x2 meter som bevis på at havna er kåret til årets beste i 2010. Her er plasseringen etter årets kåring:

1: Farsund

2: Kalvåg

3: Tønsberg

4: Grimstad

5: Rødøy