SØGNE: Forholdet skjedde natt til søndag 15. august, for en drøy uke siden.

— Vi ser selvsagt alvorlig på denne saken, og vi etterforsker grundig. Men om vi snakker om en person som har gjort en enkeltstående dumhet i beruset tilstand eller om en person med avvik, og dermed mulig fare for gjentakelse, vet vi ikke. Vi ønsker heller ikke å spekulere i det, sier politioverbetjent Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Tøff opplevelse

Han forteller at opplevelsen har vært svært tøff for jenta.

Hun hadde lagt seg hjemme i sin egen seng natt til søndag. Om foreldre eller andre har vært hjemme, kan ikke politiet si noe om. Men ei dør i huset har stått åpen. Inntrengeren har gått inn døra og beveget seg inn på jentas rom. Om han har stått her lenge eller kort, vites ikke.

Jenta våknet av at inntrengeren tok på henne. Hun skrek til. Da forsvant han.

En i kikkerten

— Selvsagt en dramatisk opplevelse. Vi har ingen meldinger om andre liknende saker de siste dagene, opplyser Thorsen, som sier politiet har valgt å holde tett om saken til nå av etterforskningsmessige grunner.

— Vi har ingen mistenkte, men vi har tips om en person som oppførte seg merkelig i forbindelse med festlingheter i området Høllen samme natt. Nå har vi fått kontakt med ham, og han er innkalt til alibisjekk. Det er for tidlig å si om han kan ha noe med saken å gjøre, sier Thorsen, som legger til at folk bør ta kontakt hvis de sitter på informasjon eller tips til politiet.

Krimteknikere har besøkt jentas soverom og sikret visse spor. Politiet ønsker ikke å si hva slags spor.