KRISTIANSAND: Natt til lørdag ble begge bomstasjonene på riksvei 9 , både den på Hekni og ved Byglandsfjord, brutt opp og bestjålet. Det samme skjedde natt til mandag, mens natt til forrige lørdag ble «bare» bomstasjonen ved Byglandsfjord utsatt for innbrudd.

— Dette skjer jo nesten hver dag nå, sier en fortvilet Kjell Riseng i Agder bomdrift til fvn.no.

Til tross for at tyvene ikke har fått med seg store beløp, kan reparasjonene av bomstasjonene komme til å koste penger. Ved innbruddet ved Byglandsfjord forrige lørdag ble det brukt skjærebrenner for å komme til. Det er uklart hva som er blitt benyttet ved de to andre tilfellene.

— Det må ha blitt brukt noe kraftig. Det er solide låser. Men de har ikke fått med seg store verdier. Jeg tror det dreier seg om mellom to og tre tusen fra hver boks, sier Riseng.

Også i oktober ble begge bomstasjonene ramponert og tømt for penger. Den gang kom reparasjonene på opp mot 100.000 kroner.

— Jeg tror det er samme personene som står bak alle innbruddene. Det tyder på at de har funnet ut hvordan vi låser, sier Riseng.

Hvor mye som skal repareres på bomstasjonene etter innbruddene i helgen, er usikkert. Den 4. juni legges bomstasjonen ved Byglandsfjord ned, og i midten av mai skal bomstasjonen på Hekni gjøres om til automatisk.

— Jeg tror vi i alle fall kommer til å lappe sammen bomstasjonen ved Hekni til midten av mai, sier Riseng.