STAVANGER: 30-åringen skulle hentes fra Storholmen i Stokkavatnet lørdag, men ingen dukket opp. Siden levde han på kokt vann til han ble reddet mandag ettermiddag.

Torsdag dro 30-åringen ut til holmen sammen med to venninner for å fotografere. Fredag dro damene hjem, med løfte om at en av dem skulle komme tilbake lørdag.

LES OGSÅ: Mann reddet etter fire døgn på holme

— Lørdag ettermiddag fikk jeg en sms der det sto "Fryktelig drittvær. Er på vei". Men jeg så aldri noe til hun som skulle hente meg og ble veldig bekymret for at noe kunne ha skjedd henne, sier 30-åringen til Aftenbladet.no. Han har ikke lyst til å stå fram med navn.

Krever forklaring

Nå vil han kreve venninnen for en forklaring.

— Det kan jo hende at hun er blitt forhindret på en en eller annen måte. Ellers synes jeg det er dårlig gjort, skikkelig dårlig gjort, faktisk.

Han har ingen forklaring på hvorfor han ble etterlatt, men avviser sjalusi.

— Jeg er ikke sammen med noen av dem.

30-åringen beskriver helgen som et mareritt.

— Lørdag kjente jeg at blodtrykket sank. Stort sett tilbragte jeg tida i soveposen når jeg ikke var ute og prøvde å påkalle roeres eller turgåeres oppmerksomhet. Jeg så noen roere søndag, men de så dessverre ikke meg.

Lite mat

Maten tok slutt lørdag, det samme gjorde batteriet på mobiltelefonen. Mannen hadde med seg telt og stormkjøkken.

— Etter hvert kom de negative tankene, og jeg vurderte om jeg skulle legge på svøm. Heldigvis slo jeg det fra meg. Men det var ikke lett når sulten var som verst. Kokt vann var det eneste jeg hadde å leve på.

Mandag ettermiddag fikk han endelig kontakt med en turgåer og ble reddet av politi og brannvesen. Da var alle klærne så våte at han ble tatt i land bare i undertøyet.

— Jeg tror aldri jeg har vært så glad, sier 30-åringen, som var glad for å få varmet seg og spise forsiktig igjen.

Hjemme satt mor og søster og fulgte med i dramaet i kikkert.

— Sønnen min er en friluftsmann og vant til å være ute i flere dager. Men dette er den verste helgen i mitt liv. Etter den siste sms-en lørdag ettermiddag har vi ikke hørt noe fra ham. Da skrev han at nå var batteriet snart flatt, men hjelpen var på vei, forteller moren.

Fikk ikke tak i båt

Hun og datteren var nede ved vannet flere ganger for å få tak i båt, men lyktes ikke å komme i kontakt med båteiere eller roklubb.

— Og bare ta en båt ville vi ikke, sier morgen.

— Hvorfor ringte dere ikke politiet?

— Vi var inne på tanken, men ville helst ordne opp selv. Og vi hadde fått tak i en båt til klokken 16 i ettermiddag, men da var han alt reddet, heldigvis. Dette har vært min verste helg, sier moren.

Komisk

— Jeg har aldri opplevd lignende. Det hele er jo ganske komisk, sier innsatsleder Bjarne Solgård i politiet til Aftenbladet.no.

Han understreker imidlertid samtidig at dersom det hele var en spøk fra de to kvinnenes side, er den dratt vel langt. Han viser til hvor mange ressurser som ble satt inn for å redde mannen, samt at det kunne fort ha gått lenger før noen fikk mannen inn til land.