KRISTIANSAND: — Egentlig trenger jeg ingenting av dette, men det var jo billig, sier Nils Ronny Urdal fra Ålefjær, til fvn.no.

Sol, godt humør og mye folk. Nils Ronny Urdal koste seg i Markens gate torsdag. Foto: Eldar Austvoll Urdal har kjøpt sandaler, tre singles og én hettegenser.

— Men den hettegenseren skal ikke på før høsten, altså, ler Urdal.

Glad kvadratursjef

  • Dette har gått over all forventning, og rapportene som har kommet inn så langt tilsier at dette blir en langt bedre dag enn i fjor, sier leder av Kvadraturforeningen, Harald Andersen, til fvn.no.

Kvadraturforeningen handelstanden i sentrums interesseorganisasjon, som ifølge Andersen omfatter omlag 400 butikker.

— Jeg har vært ute i hele dag, og inntrykket mitt er at det koker i Markens. Pengene sitter løst. Mye av årsaken er at folk har fått skatte- og feriepenger, og har mye penger mellom hendene, mener Andersen.

Varm handl e dag ingen hindring

Andersen innrømmer at Handelens Dag ikke hovedsaklig er laget for å være snill mot kundene - om noen har trodd det.

— Nå forsøker vi jo å bli kvitt store varelagre før høsten, når vi skal ha plass til nye moter og nye varer. Samtidig er det tydelig at kundene setter pris på dette, sier Andersen.

Han mener varmen ikke har lagt en demper på handlefesten.

— Ikke nå i formiddag, tror jeg, men nå blir det spennende å se om folk forsvinner ut i båt og ut på svaberg, eller om de fortsetter å strømme til byen i ettermiddage, sier kvadraturlederen.