OSLO: De 250 lederne er valgt fra en liste med over 4.000 kandidater, og de velges ut fra sine yrkesmessige prestasjoner, sitt samfunnsengasjement og deres mulige betydning for verdens framtid.

– Å møte og mestre globale utfordringer vil kreve ny, strategisk tenkning fra globale ledere så vel som nyskapende og internasjonale løsninger basert på globalt samarbeid, sier lederen av The World Economic Forum, professor Klaus Schwab.

Forbedre verden

Schwab er også den som grunnla forumet i 2004. Det er en uavhengig internasjonal organisasjon som har som mål å forbedre forholdene i verden.

Jon S. Tetzschner er administrerende direktør og medgrunnlegger av Opera Software i Norge, et nettsøkerselskap som har mange titall millioner brukere. Han har tidligere arbeidet i forskningsavdelingen i Telenor og har en mastergrad i datavitenskap fra Universitetet i Oslo.

Right to play

Johann Olav Koss er administrerende direktør og president i organisasjonen Right to Play, som ved hjelp av idrett vil forbedre livene til barn fra lavere sosiale kår.

Koss har fire olympiske gullmedaljer på skøyter og har også et langt engasjement i arbeidet mot rus og doping, går det fram av beskrivelsen fra The World Economic Forum.

Kronprins Haakon er blant annet goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram, der han særlig arbeider for å fremme utviklingsmålene for FN tusenårsprogram, heter det i en pressemelding fra The World Economic Forum. (©NTB)