SIRDAL: – Dette ønsker jeg i øyeblikket ikke å kommentere.

Det sier en ordknapp Finn Finsnes, etter at den ett år gamle hytta ble solgt tirsdag.

Eksklusiv hytte

Den bare ett år gamle hytta ligger i et eksklusivt hytteområde i Hønedalen i Sirdal. Den er nesten 200 kvadratmeter stor, og inneholder blant annet fem soverom. Standarden er høy, både innvendig og utvendig. Og til tross for et tregt marked for fritidsboliger, var interessen stor for nettopp denne fritidsboligen.

– Vi hadde en svært godt besøkt visning sist søndag. Det første budet kom mandag morgen, opplyser eiendomsmegler Norunn Nordbø i EiendomsMegler 1. – Kvalitet selger

Prisantydningen for prakthytta var 5,5 millioner kroner. Nordbø vil ikke opplyse hvem som var kjøper, men forteller at fire aktuelle kjøpere var med i budrunden.

Tirsdag var altså hytta solgt — for 5,3 millioner kroner. Hytta overtas av de nye eierne i nær framtid.

– Når du har kvalitet, så blir det solgt. Også i dagens marked, konstaterer Norunn Nordbø.

Innfrir kausjonsansvar

Hyttesalget betyr dermed at ekteparet Christine Lindeman Finsnes og Finn Finsnes innfrir to lån på tilsammen 4,5 millioner i SpareBank 1 SR-Bank.

Lånene er tatt opp av biskop Ernst Baasland og hans kone Bodhild, og pengene er gått videre til sønnen Bjarte Baasland og hans enorme forbruk på internettbaserte pengespill. Når så biskopen og hans kone misligholdt lånene, krevde banken at Finsnes innfridde sitt kausjonsansvar.

– Lånene i SR-Bank er sikret med en pantobligasjon pålydende fire millioner kroner i Finsnes' hytte i Sirdal. Det er dette beløpet, pluss renter og omkostninger, som Finsnes nå må betale til banken. Det sier advokat Per T. Sekse, bobestyrer i Bodhild Baaslands konkursbo.

Baasland-hytta ikke solgt

Biskopens hytte på Flekkerøy utenfor Kristiansand ligger ute for salg med en prisantydning på 3,1 millioner kroner. Eiendomsmegler Gustav J. Sædberg jr. sier interessen er stor.

– Vi hadde første fellesvisning sist søndag, der var det åtte interesserte som møtte opp. Så langt er det ikke kommet noe bud, men totalt har rundt 15 satt seg på liste for å ha muligheten til å bli med i en budrunde, sier Sædberg jr.

Inntektene fra salget av hytta på Flekkerøy går til Baaslands konkursbo.