VENNESLA: — Utenom i ferier og sånt da, sier han, før han reiser seg, setter tre fingre i kula, og sender den over gulvet.

Grunnen til at han kommer igjen og igjen er for å få beveget seg litt, og ikke minst for det sosiale. Han treffer mange tidligere kollegaer her, og når vi spør hvor han jobbet, kommer svaret momentant:

— På Hunsfoss fabrikker selvfølgelig, som alle andre i bygda, sier han og ler.

I hallen er det mellom 20 og 30 bowlingspillere. Samtlige, utenom en, er menn. På den ene skjermen i taket henger tre navn. Det ene tilhører John Dåsvand (85). Han har en personlig poengrekord på 197. Det til tross for at han på grunn av redusert syn må ha hjelp til å se hvilke kjegler han treffer og ikke.

— Noe må man regne med, sier den spreke bowleren.

Harry Bårdsen (76) legger ikke skjul på at han er imponert over kameraten sin. Og også Kay Andre Myhre, som tok over bowlinghallen ved årsskiftet, er imponert.

— For oss er dette helt topp, sier han.

Vanlig åpningstid er klokken to. Men på onsdager åpner de 12.00 for «pensjonistbowlingen». Også på mandager kommer pensjonister. Da også fra Kristiansand.

Tiden som går med i bowlinghallen varierer, men Bårdsen anslår i overkant av to timer.

— Det kommer an på hvor lange omgangene er. Med mange striker går det fort, sier den tidligere snekkeren fra Eikelandsdalen. Han smiler bredt, før han går for å ta en pause med spillere fra de andre banene. På bordet står potetkaker, småkaker og påsmurte lefser.