AGDER: Det kom fram i ettermiddag da sykehusdirektør Jan Roger Olsen, sammen med fagdirektør Per Engstrand og klinikksjef Henning Garsjø ved la fram temmelig endelig forslag til funksjonsfordeling innenfor slagbehandling og nevrologi.

— Vi får en styrking av tilbudet for hele Agder, sier Olsen.

Styrkingen er at både Flekkefjord, Arendal og Kristiansand vil ha døgnkontinuerlig mottak av slagpasienter, noe de ikke har hatt før. Rokkeringene i organisasjonen innebærer nemlig at Sørlandet sykehus HF får sentralisert kompetansen på nevrologi, slik at det kan etableres et 24-timers vaktsystem der det alltid er en nevrolog på vakt. I Arendal har sykehuset hatt nevrolog på vakt fra 08 om morgenen til 21 om kvelden. Dersom styret i Sørlandet sykehus vedtar direktøren og fagdirektørens anbefaling, vil Arendal ha nevrolog fram til klokken 16. — På denne måten er vi sikret at pasientene med sterkest behov for å komme raskt fram, gjør det, ved at de blir kjørt til nærmeste sykehus, sier Olsen.

Han har allerede notert seg at fagmiljøet i Arendal er skuffet over løsningen, men står fast ved at dette er det beste for befolkningen på Agder under ett.

— Jeg er skuffet over at fagmiljøet er skuffet, jeg hadde håpet at vi skulle oppnå konsensus om dette nå, sier fagdirektøren.

Les hele innstillingen her.