KRISTIANSAND: En ukjent mann oppførte seg mistenkelig ved Nordeas minibank i krysset mellom Markens gate og Tollbodgata i Kristiansand sentrum lørdag ettermiddag. Det fikk kunder til å reagere.

— En våken kunde reagerte på oppførselen, og fant skimmingutstyr som han tok med seg til politivakta. En patrulje ble sendt til stedet. Der fant de et videokamera, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

OPPDAGET UTSTYR: En kunde så at det var påmontert en form for kortleser over stedet man stikker inn kredittkort. Han overleverte dette til politiet. Foto: Politiet Foto: Politiet

Ber folk sjekkeOperasjonslederen ber folk sjekke nøye andre minibanker i området.

— Når vi finner skimmingutstyr på ett sted, kan det også være plassert på andre steder, sier han.

Mannen som oppførte seg mistenkelig, har ikke politiet klart å spore.

— Vi har ikke noen formening om hvem det er, sier Steinsland.

Rev av utstyr

Kunden som "spanet" på den ukjente personen ved minibanken til Nordea, gikk bort til banken for å undersøke minibanken. Han oppdaget da at det var påmontert en kortleser over stedet man putter inn kredittkort.

— Mannen rev av ustyret og leverte dette til politiet. Politiet oppdaget at det var påmontert en skinne i overkant av minibanken. Inne i denne befinner det seg et videokamera som har til hensikt å filme bankkundenes pin-kode, sier jourhavende politijurist, Per Moseid, til fvn.no.

Moseid opplyser at det den siste tiden har vært registert flere forsøk på skimming andre steder i landet.

— Vi ber derfor folk være oppmerksomme når de skal ta ut penger i minibank, og sjekke at det ikke er påmontert utstyr, sier Moseid.

Har spor

Ingen personer er så langt mistenkt i saken.

— Men vi har noen spor å gå etter, opplyser juristen.

Nordea har videoovervåkningskamera over minibanken som filmer kontinuerlig. Politiet vil nå gjennomgå materialet.

Det er usikkert om bankkunder allerede er svindlet for penger.

— Vi håper å ha gjort beslag som gjør at de kriminelle ikke kan nyttegjøre seg av informasjonen de har samlet inn. Men utstyret kan selvfølgelig ha vært montert andre steder før denne episoden, sier Moseid.